Начало Интерактивни Галерия Ретро Изчезналата медицина Хладилна чанта за транспортиране на ваксини от 1994г.

Хладилна чанта за транспортиране на ваксини от 1994г.

Създаването на ваксините безспорно е бележит момент в историята на медицината и като цяло – на човечеството. Въпросните препарати допринесли много в борбата с различни заболявания и понижили смъртността в глобален план.

Световната здравна организация (СЗО), съвместно с други институции (между които най-често – UNICEF), се постарала животоспасяващите субстанции бързо да достигнат до повече от неразвитите страни с цел намаляване на заболеваемостта в най-бедните региони. Не е учудващо, че в края на 20-ти и началото на 21-ти век стартирали редица програми за ваксиниране на жителите на въпросните области.

Транспортирането на ваксините обаче се оказало немалък проблем, тъй като те трябвало да пътуват дълго време (при променливи климатични условия), което можело да се отрази негативно върху ефективността им (дори да ги направи опасни).

Чантата от снимката по-долу била създадена именно за безопасното съхранение на този род препарати. Температурата вътре била поддържана достатъчно ниска, а възможностите за изсипване на ценния материал били сведени до минимум. Моделът бил дело на индийска компания и бил създаден през 1994г.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАЛЕРИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияИсторияНовиниСоциални грижиСнимкиЛюбопитноЛеченияМикробиологияНормативни актовеЛайфстайлЗдравни съветиБотаникаВидеоАлт. медицинаАнкетиТестове