Начало Интерактивни Галерия Ретро Изчезналата медицина Чайник, използван в изкуственото хранене на бебетата в Англия от 1770г.

Чайник, използван в изкуственото хранене на бебетата в Англия от 1770г.

Симпатичният чайник от снимката по-долу е направен по идея на британския лекар Хю Смит. Появата му през 70-те години на 18-ти век дошла в момент, в който било наистина необходимо да се обезопаси изкуственото хранене при на бебетата, както и да се намали нуждата от дойки. Смит нарекъл изобретението си "Bubby Pot" и много скоро интерес към него проявила голяма английска компания, специализирана в производството на подобен род посуда.

По предложение на своя създател отворът на чайника можел да се покрива с парче плат (от пропусклива материя), с което да се постигне максимално доближаване до процеса на кърмене. По този начин млякото течало бавно и принуждавало кърмачето да се "бори за всяка капка, която получава", както се изразявал британският лекар.

Въпреки че творението му било произведено в много различни вариации, то никога не успяло да измети бебешките шишета. Специално моделът от снимката бил използван на територията на Острова до 1835г.

 

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАЛЕРИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНаправления в медицинатаХранене при...ЛюбопитноНовиниЗдравни съветиВидеоИсторияЛеченияАлт. медицинаСнимкиЛайфстайлФизиологияХрани и ястияРецептиТестовеДиетиСъставкиПсихологияСоциални грижиКлинични пътекиОрганизацииСпортНормативни актовеБотаникаСпециалистиПроизводители