Начало Интерактивни Галерия Ретро Изчезналата медицина Чайник за лечение на бронхит от 1840г.

Чайник за лечение на бронхит от 1840г.

Чайникът от снимката по-долу бил използван в периода от 1840г. до 1980г. в Англия и бил ценен "помощник" в облекчаване на състоянието при бронхит, както и на други подобни здравословни нарушения.

За да се почувства по-добре, пациентът трябвало просто да вдиша произвежданата от специализираната посуда пара. В чайника, освен вода, можело да се добавят различни ароматни билки (най-често мента) за още по-голяма ефективност на процедурата. Терапията намалявала неприятните усещания в носа и в гърлото и се отразявала благоприятно върху цялостното усещане на болния. През 19-ти век се появили също и електрически модели на полезното приспособление.

В наши дни функцията на тези чайници се изпълнява от специализирани уреди за извършване на инхалации в домашни условия. Подозираме, че и вие може да разполагате с такъв уред, нали?

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАЛЕРИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНаправления в медицинатаСнимкиЛайфстайлИсторияГеографияНовиниПсихологияЛюбопитноСпортСоциални грижиЗдравни съветиЛеченияРецептиБотаникаАлт. медицинаДиетиПроизводители