Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Интерактивни Галерия Дом, семейство и градина Голямото похапване 13 ужасни ястия, които няма да предложите дори и на враговете си

13 ужасни ястия, които няма да предложите дори и на враговете си

от 09 фев 2018г., обновено на 13 фев 2018г.
13 ужасни ястия, които няма да предложите дори и на враговете си - изображение
  • Инфо
  • Галерия
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Галерия
Продукти
Коментари
Свързаност

Всяка страна има своята кухня, своите особености. Често се случва обаче те да не бъдат напълно разбрани от представители на други народи. Това невинаги се дължи на странните комбинации, а по скоро на начина на обработка на продуктите. Понякога той провокира изненада, друг път - отвращение и погнуса. Затова, когато решите да посетите чужда страна, е добре предварително да се запознаете с местната кухня. Подготовката ще ви спести куп неудобства – да останете гладен, да обидите домакините или да си предизвикате стомашни болки, обриви или гадене.

Представяме ви галерия на едни от най-странните и дори ужасни ястия от различни точки на света.

По статията работи: Велина Неделчева
Източник: brightside.me

Бисквити от кал. Това може да опитате само в Хаити, една от най-бедните страни в западното полукълбо. Бисквитите от жълта глина, зеленчуци и евтини мазнини се сушат на слънце и след това се продават за 5 цента. Местните казват, че са богати на калций.

Бисквити от кал. Това може да опитате само в Хаити, една от най-бедните страни в западното полукълбо. Бисквитите от жълта глина, зеленчуци и евтини мазнини се сушат на слънце и след това се продават за 5 цента. Местните казват, че са богати на калций.

Чийзкейк от крокодил. Популярно ястие на юг от САЩ, включващо сирене, скариди и мляно месо от алигатор. Алигаторите се отглеждат в специални ферми в продължение на 15 години. Месото е по-скъпо от телешкото.

Чийзкейк от крокодил. Популярно ястие на юг от САЩ, включващо сирене, скариди и мляно месо от алигатор. Алигаторите се отглеждат в специални ферми в продължение на 15 години. Месото е по-скъпо от телешкото.

Бонбони салмиаки. Вид бонбони с аромат на амонячна сол и черен цвят, дължащ се на дървесен въглен - любимо лакомство за финландците. Те не само ги ядат с цели пакети, но ги добавят и към ликьори и сладоледи.

Бонбони салмиаки. Вид бонбони с аромат на амонячна сол и черен цвят, дължащ се на дървесен въглен - любимо лакомство за финландците. Те не само ги ядат с цели пакети, но ги добавят и към ликьори и сладоледи.

Сюрщрьоминг. Шведски национален продукт от ферментирала херинга от Балтийско море. Рибата се поставя в бъчви в разтвор със сода каустик в продължение на 2 месеца. След това се затваря в буркани, където продължава да се вкисва.

Сюрщрьоминг. Шведски национален продукт от ферментирала херинга от Балтийско море. Рибата се поставя в бъчви в разтвор със сода каустик в продължение на 2 месеца. След това се затваря в буркани, където продължава да се вкисва.

Понички от тежко маслено тесто. Приготвят се в силно загрято олио, предлагат се покрити с мед, канела, брашно. Резултатът е изключително мазна и калорична бомба в 1 хапка.

Понички от тежко маслено тесто. Приготвят се в силно загрято олио, предлагат се покрити с мед, канела, брашно. Резултатът е изключително мазна и калорична бомба в 1 хапка.

Закуска във Великобритания и Ирландия - хляб, яйце, боб и странно черно нещо с вкус на стара монета. Това са наденички със свинска кръв,овесени ядки и мазнини, които се приготвят на скара или варят. Съществува и бял пудинг (същото, но без кръв).

Закуска във Великобритания и Ирландия - хляб, яйце, боб и странно черно нещо с вкус на стара монета. Това са наденички със свинска кръв,овесени ядки и мазнини, които се приготвят на скара или варят. Съществува и бял пудинг (същото, но без кръв).

Желирана салата. Американският деликатес е комбинация от желатин с плодов вкус и обикновена салата от риба тон, черен пипер, маслини и други неподсладени храни. Обикновено предизвиква объркване сред гостите от други държави.

Желирана салата. Американският деликатес е комбинация от желатин с плодов вкус и обикновена салата от риба тон, черен пипер, маслини и други неподсладени храни. Обикновено предизвиква объркване сред гостите от други държави.

Чиберо. Италианско пилешко рагу, особено популярно в Тоскана. Съдържа пилешки черен дроб, гребен и други дреболии, съчетани със зеленчуци.

Чиберо. Италианско пилешко рагу, особено популярно в Тоскана. Съдържа пилешки черен дроб, гребен и други дреболии, съчетани със зеленчуци.

Zwiebelmettwurst е нарязано сурово свинско месо с лук, намазано върху хляб. Любителите твърдят, че  месото се подбира старателно, леко се посолява, за да се неутрализират паразитите.

Zwiebelmettwurst е нарязано сурово свинско месо с лук, намазано върху хляб. Любителите твърдят, че месото се подбира старателно, леко се посолява, за да се неутрализират паразитите.

Вино от мишки. Не само вкусно и полезно според жителите на Китай и Корея. Приготвя се лесно – мишлета до 3 дни се поставят в оризово вино за една година на тъмно.

Вино от мишки. Не само вкусно и полезно според жителите на Китай и Корея. Приготвя се лесно – мишлета до 3 дни се поставят в оризово вино за една година на тъмно.

Лютефиск. Изтънчен скандинавски деликатес. Приготвя се от накиснато филе от треска в разтвор на сода каустик. Така месото придобива вид на полупрозрачно желе със странен аромат.

Лютефиск. Изтънчен скандинавски деликатес. Приготвя се от накиснато филе от треска в разтвор на сода каустик. Така месото придобива вид на полупрозрачно желе със странен аромат.

Ферментирал боб натто. Деликатесът е много популярен в Япония. Лепкавата каша има специфичен аромат на развален камембер. Консумира се за закуска със спагети. Смята се за изключително здравословна и полезна храна. Дори се предлага сладолед с такъв вкус.

Ферментирал боб натто. Деликатесът е много популярен в Япония. Лепкавата каша има специфичен аромат на развален камембер. Консумира се за закуска със спагети. Смята се за изключително здравословна и полезна храна. Дори се предлага сладолед с такъв вкус.

Гниеща сельодка Сюрстрьоминг. Един от най-известните анти - деликатеси в света. Едва ли можете да си представите вкуса и мириса на консервирана гранясала сельодка. Определят я като истинска експлозия.

Гниеща сельодка Сюрстрьоминг. Един от най-известните анти - деликатеси в света. Едва ли можете да си представите вкуса и мириса на консервирана гранясала сельодка. Определят я като истинска експлозия.

5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с ГАЛЕРИЯТА

РЕЦЕПТИ ОТ РЕСТОРАНТА НА ГОРДЪН РАМЗИ - ГОРДЪН РАМЗИ - ХЕРМЕС
39.95лв. / 20.43 €

РЕЦЕПТИ ОТ РЕСТОРАНТА НА ГОРДЪН РАМЗИ - ГОРДЪН РАМЗИ - ХЕРМЕС

НЕАКТИВНА ХРАНИТЕЛНА МАЯ КЛАСИК 100 гр
7.00лв. / 3.58 €

НЕАКТИВНА ХРАНИТЕЛНА МАЯ КЛАСИК 100 гр

ДЖИНДЖИФИЛ 200 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
7.90лв. / 4.04 €

ДЖИНДЖИФИЛ 200 г ЯЖ ПОЛЕЗНО

СЕДЕМ НАЧИНА - ДЖЕЙМИ ОЛИВЪР - ХЕРМЕС
34.95лв. / 17.87 €

СЕДЕМ НАЧИНА - ДЖЕЙМИ ОЛИВЪР - ХЕРМЕС

ПЕТ СЪСТАВКИ ПО СРЕДИЗЕМНОМОРСКИ - ДЖЕЙМИ ОЛИВЪР - ХЕРМЕС
39.95лв. / 20.43 €

ПЕТ СЪСТАВКИ ПО СРЕДИЗЕМНОМОРСКИ - ДЖЕЙМИ ОЛИВЪР - ХЕРМЕС

Коментари към 13 ужасни ястия, които няма да предложите дори и на враговете си

От сайта (1)
Напиши коментар 1 коментар
  1. Диан 
    на 11 May 2022 в 17:51

    Е що бе - чиберото са пилешки дреболийки със зеленчуци . Доста вкусно ще е. Понички от маслено тесто - какво му е лошото? И желираната салата надали ще е лоша.

ГАЛЕРИЯТА е свързана към

  • Дом, семейство и градина
  • Голямото похапване
  • Как да спасим ястието, ако е прекалено лютиво
  • С оцет и захар може да заменим виното в ястията
  • Къри, Дърво къри
  • Задушена бамя с лук и домати
  • Пържени бамбукови червеи
  • Гозбите на бабите по света - Пета част
  • Вина и сирена - кое с какво?
  • Гозбите на бабите по света - Първа част
  • Гозбите на бабите по света - Трета част
  • Гозбите на бабите по света - Четвърта част
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
ДефибрилацияДефибрилация

Дефибрилация

от 16 авг 2025г.Прочети повече
Назначението на антиваксъри в Комитета по ваксинационни политики разбуни ИталияНазначението на антиваксъри в Комитета по ваксинационни политики разбуни Италия

Назначението на антиваксъри в Комитета по ваксинационни политики разбуни Италия

от 15 авг 2025г.Прочети повече
Спасиха мъж с 12-милиметрова костица от риба в езика, причинила абсцесСпасиха мъж с 12-милиметрова костица от риба в езика, причинила абсцес

Спасиха мъж с 12-милиметрова костица от риба в езика, причинила абсцес

от 15 авг 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 31 дни, 5 часа и 41 мин.

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 36 дни, 9 часа и 3 мин.
Всички

АНКЕТА

Как се спасявате от летните жеги?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Гозбите на бабите по света - Пета част Гозбите на бабите по света - Пета част

Гозбите на бабите по света - Пета част

от 01 ное 2024г. Прочети повече
Къри, Дърво къри Къри, Дърво къри

Къри, Дърво къри

от 27 март 2024г. Прочети повече
Някои ястия не трябва да се ядат втори път след приготвянето им заради опасни съединения Някои ястия не трябва да се ядат втори път след приготвянето им заради опасни съединения

Някои ястия не трябва да се ядат втори път след приготвянето им заради опасни съединения

от 31 авг 2017г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ПОСТ - НЕПРОЛ М гел 50 г

ЛАЙФ ЕКСТЕНШЪН ФУКОИДАН капсули * 60

МЕТАЛЕН КАПАН ЗА ПЛЪХОВЕ K - 3003

ОЛАНЗАКОН таблетки 10 мг * 28 ФАРМАКОНС

АБОФАРМА МАГНЕФОРС ЛИКУИД + В6 СТИК с вкус на кола * 20

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ТАНТУМ ВЕРДЕ спрей 0.15% 30 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 15 авг 2025г. в 15:55:10

АЦЦ 200 прах за перорален разтвор 200 мг * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 15 авг 2025г. в 15:53:43

ТАНТУМ ВЕРДЕ спрей 0.15% 30 мл

Коментар на: Десислава от 15 авг 2025г. в 15:39:16

СИНТРОМ таблетки 4 мг * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 15 авг 2025г. в 15:04:32

ТЕСТ ЗА РАННА БРЕМЕННОСТ ПРЕСТО

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 15 авг 2025г. в 14:47:52
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival