17 практични кулинарни техники, които ще ви помогнат в кухнята

Джеси Шевчик е известен кулинар от екипа за храна на BuzzFeed. Прекарал известно време в кухнята на едни от най-добрите ресторанти, той решава да издаде малко тайни зад кулисите. Какво е нужно, за да представите едно красиво и стойностно ястие – бързина, сръчност, правилната комбинация на продукти и най-важното несравнимия вкус на ресторантската храна.
В следващите редове ще ви покажем 17 трика, които ще ви помогнат да се представяте отлично в кухнята и да радвате всички около вас. Някои от тези хитринки може да са ви известни, но няма нищо лошо в това, да си ги припомните. Да започваме!
lifter.com

Съхранявайте билките във влажна хартиена салфетка и найлонова торбичка, за да ги запазите свежи, зелени и ароматни. Зелената салата е добре да се увие в суха хартиена кърпа, за да попиете излишната влага, която я прави влажна.

За да получите хрупкава златна коричка, забършете месото и рибата с хартиена кърпа преди приготвяне.

Загрейте предварително тигана. Котлоните в професионална кухня са много по-ефективни, отколкото в дома. Затова затоплете предварително тигана, докато приготвяте останалите съставки.

Не търсете специални ножове за белене на моркови например. Използвайте белачката за картофи.

Поставете парче хартия за готвене върху нареден бекон в тава. Това ще го предпази от усукване и ще му придаде равна форма. Този трик е подходящ за бисквитки или всичко, което искате да запазите тънко и гладко.

Поставете във фризера за 10 минути меки или мазни продукти. Това ще ви помогне да ги нарежете на равни парчета.

Ако редовно готвите морска храна у дома, вземете шпатула за риба. Много тънка, гъвкава шпатула, която улеснява преобръщането на риба и морски дарове, без да ги унищожава.

Тези безумно тънки парчета ряпа или лук, които виждате в ресторантите, не се нарязват на ръка. И професионалистите използват рендета.

Тайната на гладкия сос е магически конусовидната китайска цедка. Разбира се, модерните блендери са един от начините да направите хомогенен сос, но конусовидната фуния с фина мрежеста вложка улавя и най-малките примеси.

Хранителни стоки може да купувате от супермаркетите, а не от магазините за кулинарни изкушения. Ще намерите всичко с добро качество и на добра цена.

Тестерът за торти е идеален инструмент за перфектно приготвени пържоли и морски дарове. Разбира се, термометрите определят дали стекът ви е готов, но тестерът също не отстъпва. Поставете го в центъра на месото, ако металът е топъл, пържолата ви е готова.

Не се страхувайте да добавите сол или подправки, особено когато приготвяте пържоли.

Всяка кухня трябва да има такива магически алуминиеви чинии. Те са идеални за печене на зеленчуци, месо и ядки. Не винаги е нужно да готвите с големи и тежки тави и тигани.

Хранителните отпадъци са тайна съставка за аромата на храната. Просто съхранявайте предварително измитите дръжки или обелки от моркови и картофи във фризера. Когато е необходимо, добавете малко бульон от съставките.

Тиганите с незалепващо покритие са тънки и идеални за приготвянето на яйца. Ако търсите ефект с коричка, то тогава се насочете към тиган от чугун или неръждаема стомана с дебело дъно.

За максимален аромат винаги запичайте ядките и семената. Това е бърз начин за презентиране, без прибавянето на подправки.

Масло+лук+бульон+сол+киселина - тайна комбинация от съставки, която прави вкуса на ресторантската храна толкова вкусна. Просто балансирайте съставките и ще получите чудесен сос шалот. Той присъства в почти всяко едно ястие и добавя дълбочина на вкуса и ар
Продукти свързани с ГАЛЕРИЯТА
БАМБУКОВА КУХНЕНСКА ВЕЗНА JOCCA
НЕЗАЛЕПВАЩА ПОДЛОЖКА ЗА БАРБЕКЮ И ФУРНА HANDY ROAST
ЛАЙКА ДОМАШЕН УРЕД ЗА НИСКОТЕМПЕРАТУРНО ГОТВЕНЕ SOUS VIDE модел SVC200
Безплатна доставка за България!ЦЕКОТЕК ЧОПЪР TITAN GLASS 1000 03043
БОИРЕР ВЕЗНА модел KS 34 XL
ТИГАН 24 см BERLINGER HAUS BH6116
ГАЛЕРИЯТА е свързана към
- Дом, семейство и градина
- Експерти в кухнята
- Разширете тесните си обувки по 6 доказани метода
- С помощта на кламери и фурна си изпечете чушки, без да прегарят и без чушкопек
- Кухненски мерки
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- За махане на костилки използвайте обикновена стъклена бутилка
- Как да измерим кръвното налягане с пръстен, въженце и шивашки метър?
- Елиминирайте безсънието със сол и захар
- Със сода и кислородна вода ще направите чудеса в чистенето
- Как да отстраним миризмата на загоряло?
- Научете 4 нови начина за почистване на мивката без химикали
Коментари към 17 практични кулинарни техники, които ще ви помогнат в кухнята