17 практични кулинарни техники, които ще ви помогнат в кухнята

Джеси Шевчик е известен кулинар от екипа за храна на BuzzFeed. Прекарал известно време в кухнята на едни от най-добрите ресторанти, той решава да издаде малко тайни зад кулисите. Какво е нужно, за да представите едно красиво и стойностно ястие – бързина, сръчност, правилната комбинация на продукти и най-важното несравнимия вкус на ресторантската храна.
В следващите редове ще ви покажем 17 трика, които ще ви помогнат да се представяте отлично в кухнята и да радвате всички около вас. Някои от тези хитринки може да са ви известни, но няма нищо лошо в това, да си ги припомните. Да започваме!
lifter.com

Съхранявайте билките във влажна хартиена салфетка и найлонова торбичка, за да ги запазите свежи, зелени и ароматни. Зелената салата е добре да се увие в суха хартиена кърпа, за да попиете излишната влага, която я прави влажна.

За да получите хрупкава златна коричка, забършете месото и рибата с хартиена кърпа преди приготвяне.

Загрейте предварително тигана. Котлоните в професионална кухня са много по-ефективни, отколкото в дома. Затова затоплете предварително тигана, докато приготвяте останалите съставки.

Не търсете специални ножове за белене на моркови например. Използвайте белачката за картофи.

Поставете парче хартия за готвене върху нареден бекон в тава. Това ще го предпази от усукване и ще му придаде равна форма. Този трик е подходящ за бисквитки или всичко, което искате да запазите тънко и гладко.

Поставете във фризера за 10 минути меки или мазни продукти. Това ще ви помогне да ги нарежете на равни парчета.

Ако редовно готвите морска храна у дома, вземете шпатула за риба. Много тънка, гъвкава шпатула, която улеснява преобръщането на риба и морски дарове, без да ги унищожава.

Тези безумно тънки парчета ряпа или лук, които виждате в ресторантите, не се нарязват на ръка. И професионалистите използват рендета.

Тайната на гладкия сос е магически конусовидната китайска цедка. Разбира се, модерните блендери са един от начините да направите хомогенен сос, но конусовидната фуния с фина мрежеста вложка улавя и най-малките примеси.

Хранителни стоки може да купувате от супермаркетите, а не от магазините за кулинарни изкушения. Ще намерите всичко с добро качество и на добра цена.

Тестерът за торти е идеален инструмент за перфектно приготвени пържоли и морски дарове. Разбира се, термометрите определят дали стекът ви е готов, но тестерът също не отстъпва. Поставете го в центъра на месото, ако металът е топъл, пържолата ви е готова.

Не се страхувайте да добавите сол или подправки, особено когато приготвяте пържоли.

Всяка кухня трябва да има такива магически алуминиеви чинии. Те са идеални за печене на зеленчуци, месо и ядки. Не винаги е нужно да готвите с големи и тежки тави и тигани.

Хранителните отпадъци са тайна съставка за аромата на храната. Просто съхранявайте предварително измитите дръжки или обелки от моркови и картофи във фризера. Когато е необходимо, добавете малко бульон от съставките.

Тиганите с незалепващо покритие са тънки и идеални за приготвянето на яйца. Ако търсите ефект с коричка, то тогава се насочете към тиган от чугун или неръждаема стомана с дебело дъно.

За максимален аромат винаги запичайте ядките и семената. Това е бърз начин за презентиране, без прибавянето на подправки.

Масло+лук+бульон+сол+киселина - тайна комбинация от съставки, която прави вкуса на ресторантската храна толкова вкусна. Просто балансирайте съставките и ще получите чудесен сос шалот. Той присъства в почти всяко едно ястие и добавя дълбочина на вкуса и ар
Продукти свързани с ГАЛЕРИЯТА
БАМБУКОВА КУХНЕНСКА ВЕЗНА JOCCA
ПРЕПАРАТ ПОЧИСТВАНЕ НА КУХНЯ 500 мл ETAMINE DU LYS
НовЛАЙКА КУХНЕНСКА ЕЛЕКТРОННА ВЕЗНА модел KS5020
ЦЕКОТЕК САНДВИЧ МЕЙКЪР ROCK`N TOAST SQUARE 03030
МУЛТИКУКЪР SUPERCHEF 9 В 1
НовЛАЙКА БЛЕНДЕР С БУТИЛКА И КОНТЕЙНЕРИ модел BC1009
ГАЛЕРИЯТА е свързана към
- Дом, семейство и градина
- Експерти в кухнята
- Разширете тесните си обувки по 6 доказани метода
- Как да измерим кръвното налягане с пръстен, въженце и шивашки метър?
- Накиснете месото в солена вода, за да го изчистите от кръвта
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Как да се отървем от мухъла в дома си без хлорни препарати?
- Как да отстраним миризмата на загоряло?
- Кухненски мерки
- С оцет и захар може да заменим виното в ястията
- Приложете този лесен метод за равномерно зреене на ананаса
- Научете 4 нови начина за почистване на мивката без химикали
Коментари към 17 практични кулинарни техники, които ще ви помогнат в кухнята