Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Интерактивни Галерия Дом, семейство и градина Експерти в кухнята 20 трика, с които ви заблуждават зад бара

20 трика, с които ви заблуждават зад бара

от 14 юни 2019г., обновено на 07 авг 2019г.
Редактор: Велина Неделчева
20 трика, с които ви заблуждават зад бара - изображение
  • Инфо
  • Галерия
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Галерия
Продукти
Коментари
Свързаност

Обичате партитата и веселите купони в различни заведения. А случвало ли ви се е да не разбирате как така харчите повече пари от необходимото? Днес ще ви представим 20 трика, с които ви заблуждават зад бара, за да измъкнат повечко пари от джоба ви.

Както знаете не всички бармани са честни и трудолюбиви хора. Много от тях искат да спечелят от невежеството на клиента и използват различни трикове. Методите им варират от обикновени измами, свързани с недопълване, до сложни схеми за източване на пари от посетителите.

Ако знаете на какво да обръщате внимание, ще ви помогне не само да спестите пари, но и да се насладите на хубав коктейл. Разгледайте някои от най-често използваните задкулисни практики, които барманите използват, за да правят повече пари. Не всички изброени уловки се практикуват у нас, но ги имайте предвид, когато пътувате и извън страната.





Източник:

lifter.com

Смесват по-евтин алкохол с безалкохолни. По този начин се продава по-евтин алкохол на по-скъпа цена, без това да разваля вкуса на напитката. Например при водка с Red Bull клиентът не разбира, че консумира по-некачествен алкохол.

Смесват по-евтин алкохол с безалкохолни. По този начин се продава по-евтин алкохол на по-скъпа цена, без това да разваля вкуса на напитката. Например при водка с Red Bull клиентът не разбира, че консумира по-некачествен алкохол.

Надплащане за специални поръчки. Ако имате любима напитка, която не е в менюто, повечето бармани могат да я направят за вас, но срещу повече пари. В подобни случаи барманът ще използва алкохол с по-ниско качество, но коктейлът ще е двойно по-скъп.

Надплащане за специални поръчки. Ако имате любима напитка, която не е в менюто, повечето бармани могат да я направят за вас, но срещу повече пари. В подобни случаи барманът ще използва алкохол с по-ниско качество, но коктейлът ще е двойно по-скъп.

Разреждане с вода. Понякога в напитките се сипва вода, за да се намали количеството продаден алкохол. Понякога водата вече в чашата ви. Най-често това се случва с бирата и виното.

Разреждане с вода. Понякога в напитките се сипва вода, за да се намали количеството продаден алкохол. Понякога водата вече в чашата ви. Най-често това се случва с бирата и виното.

Добавете на студена вода, за да се предотврати топенето на леда. Друг начин да се спести алкохол е да се добави студена вода към напитка с лед. Студената вода не разтопява леда, затова питието може да се разреди с повече вода.

Добавете на студена вода, за да се предотврати топенето на леда. Друг начин да се спести алкохол е да се добави студена вода към напитка с лед. Студената вода не разтопява леда, затова питието може да се разреди с повече вода.

Увеличаване цената на питиетата, когато клиентът не остави бакшиш. Ако не оставите бакшиш след първото питие, второто може да се окаже твърде скъпо.

Увеличаване цената на питиетата, когато клиентът не остави бакшиш. Ако не оставите бакшиш след първото питие, второто може да се окаже твърде скъпо.

Тъмни чаши с дебело дъно. Ако ви предложат алкохол с тъмна чаша, то може да не получите количеството алкохол, за което сте платили. Тъмното стъкло прикрива дебелото дъно.

Тъмни чаши с дебело дъно. Ако ви предложат алкохол с тъмна чаша, то може да не получите количеството алкохол, за което сте платили. Тъмното стъкло прикрива дебелото дъно.

Не получавате подробен касов бон за цялата ви поръчка. Това може да се случи, когато барманът ви е сипал по-скъп алкохол, от този, който сте си поръчали или е добавил няколко питиета отгоре.

Не получавате подробен касов бон за цялата ви поръчка. Това може да се случи, когато барманът ви е сипал по-скъп алкохол, от този, който сте си поръчали или е добавил няколко питиета отгоре.

Преливане на евтин алкохол в бутилки от скъп алкохол. Ако не познавате вкуса на алкохола във вашия коктейл, вероятно няма да различите евтиния от скъпия алкохол. По този начин се продава евтин алкохол на висока цена, а разликата я прибира барманът.

Преливане на евтин алкохол в бутилки от скъп алкохол. Ако не познавате вкуса на алкохола във вашия коктейл, вероятно няма да различите евтиния от скъпия алкохол. По този начин се продава евтин алкохол на висока цена, а разликата я прибира барманът.

Пестене от ликьора на коктейла. Понякога барманите не използват всички съставки за определен коктейл, а си спестяват някоя. И не защото са забравили.

Пестене от ликьора на коктейла. Понякога барманите не използват всички съставки за определен коктейл, а си спестяват някоя. И не защото са забравили.

Не смесват или добавят по-малко компоненти. Липсата на някоя съставка може да придаде усещане за повече алкохол в питието. Всъщност количество алкохол е същото, но са по-малко другите компоненти, които обикновено отслабват вкуса на алкохола.

Не смесват или добавят по-малко компоненти. Липсата на някоя съставка може да придаде усещане за повече алкохол в питието. Всъщност количество алкохол е същото, но са по-малко другите компоненти, които обикновено отслабват вкуса на алкохола.

Много лед в чашата. Голямото количество лед в чашата позволява да се спести от количеството налят алкохол.

Много лед в чашата. Голямото количество лед в чашата позволява да се спести от количеството налят алкохол.

Предлагат се безплатни солени закуски. Солените закуски увеличават жаждата и ви принуждават да си купите друга напитка. Ето защо закуски като фъстъци, солети и чипс са безплатни, защото насърчават харченето на повече пари.

Предлагат се безплатни солени закуски. Солените закуски увеличават жаждата и ви принуждават да си купите друга напитка. Ето защо закуски като фъстъци, солети и чипс са безплатни, защото насърчават харченето на повече пари.

Не ви уведомяват за автоматичния бакшиш. В някои заведения бакшишът е включен към сметката, но много от барманите не споменават тази подробност предварително.

Не ви уведомяват за автоматичния бакшиш. В някои заведения бакшишът е включен към сметката, но много от барманите не споменават тази подробност предварително.

Алкохол в сламката. Някои бармани добавят алкохол в сламките или ги поставят в питието преди употреба. Това ще ви накара да мислите, че вашият коктейл е по-силен, отколкото всъщност е, което им позволява да спестят количеството алкохол от напитката.

Алкохол в сламката. Някои бармани добавят алкохол в сламките или ги поставят в питието преди употреба. Това ще ви накара да мислите, че вашият коктейл е по-силен, отколкото всъщност е, което им позволява да спестят количеството алкохол от напитката.

Наливат ви скъп алкохол без предупреждение. Този трик позволява на бармана да ви таксува повече. Барманът приема, че няма да се оплаквате, защото не знаете, че най-скъпият алкохол стои на най-горния рафт.

Наливат ви скъп алкохол без предупреждение. Този трик позволява на бармана да ви таксува повече. Барманът приема, че няма да се оплаквате, защото не знаете, че най-скъпият алкохол стои на най-горния рафт.

Дълго налива напитката. Вярвате или не, но тези дълги разливи не означават нищо. Те просто създават визуален ефект, че барманът налива много алкохол в чашата, но всъщност това не е така.

Дълго налива напитката. Вярвате или не, но тези дълги разливи не означават нищо. Те просто създават визуален ефект, че барманът налива много алкохол в чашата, но всъщност това не е така.

Използват евтини методи за пресъздаване на луксозни напитки. Някои бармани правят дегустации на скъпи напитки от по-евтини съставки. Например водка, силен чай и пипер за създаване на ракия или използване на евтино вино и сифон за създаване на шампанско.

Използват евтини методи за пресъздаване на луксозни напитки. Някои бармани правят дегустации на скъпи напитки от по-евтини съставки. Например водка, силен чай и пипер за създаване на ракия или използване на евтино вино и сифон за създаване на шампанско.

Използват се неточни мерилки. Ако вашият барман използва мерителна чашка или джигър, внимавайте. Някои бармани лепят монети или други кръгли предмети в чашата, за да заемат място. Обикновено клиентът не открива разликата.

Използват се неточни мерилки. Ако вашият барман използва мерителна чашка или джигър, внимавайте. Някои бармани лепят монети или други кръгли предмети в чашата, за да заемат място. Обикновено клиентът не открива разликата.

Прави пяна при наливането на бира. Докато пяната върху бирата е чудесен начин да усетите аромата й, някои бармани могат да я бият с блендер. Целта е да се сипе по-малко бира, което ще позволи да се продаде по-малко пиво и да се печелите повече.

Прави пяна при наливането на бира. Докато пяната върху бирата е чудесен начин да усетите аромата й, някои бармани могат да я бият с блендер. Целта е да се сипе по-малко бира, което ще позволи да се продаде по-малко пиво и да се печелите повече.

Навлажняват края на чашата с алкохол.Някои бармани напоена с лакогол гъба,за да обтрият чашата или я поставят с дъното нагоре.По този начин,те могат да добавят по-малко алкохол към напитката,увеличавайки количеството на продукта,който трябва да продадат.

Навлажняват края на чашата с алкохол.Някои бармани напоена с лакогол гъба,за да обтрият чашата или я поставят с дъното нагоре.По този начин,те могат да добавят по-малко алкохол към напитката,увеличавайки количеството на продукта,който трябва да продадат.

Още по темата:
  • 10 хитри трика от нашите баби, които все още работят 10 хитри трика от нашите баби, които все още работят
  • 15 трика, които ще улеснят ежедневието ви 15 трика, които ще улеснят ежедневието ви
  • 10 модни трика, с които да изглеждате по-високи 10 модни трика, с които да изглеждате по-високи
  • 10 странни трика за коса, от които ще останете доволни 10 странни трика за коса, от които ще останете доволни
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с ГАЛЕРИЯТА

ПЮР НУТРИШЪН БАР XL С ШОКОЛАД 80 г
4.60лв.

ПЮР НУТРИШЪН БАР XL С ШОКОЛАД 80 г

РУСКИЯТ СЪСЕД - МИХАИЛ ВЕШИМ - СИЕЛА
16.90лв.

РУСКИЯТ СЪСЕД - МИХАИЛ ВЕШИМ - СИЕЛА

ДАМИ КАНЯТ - ГЕОРГИ МИШЕВ - ХЕРМЕС
12.95лв.

ДАМИ КАНЯТ - ГЕОРГИ МИШЕВ - ХЕРМЕС

ОБЕТ ЗА МЪЛЧАНИЕ - ДЖЕЙН АН КРЕНЦ - ХЕРМЕС
15.95лв.

ОБЕТ ЗА МЪЛЧАНИЕ - ДЖЕЙН АН КРЕНЦ - ХЕРМЕС

КАК АЛТЕРНАТИВНАТА МЕДИЦИНА НИ БАЛАМОСВА - РОУЗ ШАПИРО - ИЗТОК - ЗАПАД
20.00лв.

КАК АЛТЕРНАТИВНАТА МЕДИЦИНА НИ БАЛАМОСВА - РОУЗ ШАПИРО - ИЗТОК - ЗАПАД

ЛЪКИ - МЕРИСА СТЕЙПЛИ - СИЕЛА
15.90лв.

ЛЪКИ - МЕРИСА СТЕЙПЛИ - СИЕЛА

Коментари към 20 трика, с които ви заблуждават зад бара

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте 20 трика, с които ви заблуждават зад бара
    www.framar.bg 
    на 03 June 2025 в 02:17
    Коментирайте "20 трика, с които ви заблуждават зад бара"

ГАЛЕРИЯТА е свързана към

  • Дом, семейство и градина
  • Експерти в кухнята
  • Разширете тесните си обувки по 6 доказани метода
  • Как да освободим заседналите чаши, без да ги счупим?
  • Как да измерим кръвното налягане с пръстен, въженце и шивашки метър?
  • Приложете този лесен метод за равномерно зреене на ананаса
  • Улеснете живота си с 15 малки хитринки
  • Спестете време с тези 17 малки хитринки
  • Внесете комфорт в живота си с тези 14 трика
  • Защо трябва да поставите монета във фризера, преди да излезете от дома?
  • 15 умни психологически трика, които всеки трябва да знае
  • Как да разберем дали зехтинът е фалшив или примесен?
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Кои са летните фестивали, които ще посетите?

преди 22 дни, 5 часа и 33 мин.

За тези, които търсят работа като бавачка в София

преди 1316 дни, 13 часа и 48 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

30% Temu T?rkiye ?ndirim Kodu [acp856709] + 1500TL Kupon Paketi

преди 2 часа и 11 мин.

Temu Kupon Kodu [acp856709] 4000? Indirim Kazan?n

преди 2 часа и 12 мин.

70% ?ndirim yada 100€ Temu Kupon Kodu [acp856709]

преди 2 часа и 13 мин.

??????Temu??????? 30%???acp856709????????????

преди 2 часа и 14 мин.
Всички

АНКЕТА

Прозрачна ли е благотворителността в България?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ИНВЕСТИРАНЕТО В АКЦИИ-ИГРА НА ХИПОТЕЗИ-М.НЕДЕВ

ЛИЗИ МАСЛО ОТ ЧЕРЕН ДРОБ НА ТРЕСКА + ОМЕГА 3 + ВИТАМИН D + ВИТАМИН A капсули * 80

ИМУН СЪПОРТ ВИТАМИН C ЕКСТРА 500 + БИОФЛАВОНИ 350 мг капсули * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС

ЛИЗИ МАСЛО ОТ ЧЕРЕН ДРОБ НА ТРЕСКА С ВКУС НА ЛИМОН 240 мл

АРОМАНДИСЕ ЕВКАЛИПТ прах за горене 50 г

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ВАЯ БИОТИК D3 капки 10 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 02 юни 2025г. в 16:59:25

ОМНИ ЛОДЖИК ПЛЮС прах 5 г * 90

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 02 юни 2025г. в 16:47:48

ОЗЕМПИК инжекционен разтвор в предварително напълнена писалка 0.25 мг + 4 игли

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 02 юни 2025г. в 16:44:41

ЕНТЕРОЛ прах за перорална суспензия 250 мг * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 02 юни 2025г. в 16:41:31

ВОКАНАМЕТ таблетки 50 мг / 1000 мг * 60

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 02 юни 2025г. в 16:40:59
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival