Начало Интерактивни Галерия Мотивация Задачи и главоблъсканици 5 въпроса за гении, които задават на интервю за работа в Google – отговори

5 въпроса за гении, които задават на интервю за работа в Google – отговори

Компанията Google е известна не само с постиженията си, но и с интервютата си за работа, когато си търсят нови служители. Интервюто обикновено се състои в кафене или в Skype и въпросите са толкова трудни, че ще затруднят и най-големите гении на света. Вижте някои от тях и проверете мисловните и логическите си способности.

Отговори:

Билярдни топки

Два пъти. Всички топки се разделят на три групи: две по 3 и една по 2. Първо претегляме двете групи по 3 топки. Ако една от двете е по-тежка от другата, вземаме които и  да е 2 топки  и ги претегляме една спрямо друга. Ако са равни, значи третата топка е онази, която търсите. Ако при първото теглене двете групи се окажат с еднакво тегло, то претегляте двете топки от третата група и отново откривате коя е по-тежка.

Мъртвец в пустинята

Този въпрос проверява колко сте добри в пресъздаването на събития и навързването на фактите. Мъжът е умрял, защото е паднал от самолет, който е започнал да губи височина и сблъсъкът е бил неизбежен. Парашутите били по-малко от пътниците, поради което те теглили клечки кой да остане без парашут. Мъжът с късата клечка скочил без.

4 литра вода

Пълните 5-литровия буркан с вода и после от него пълните 3-литровия буркан. След това изпразвате последния. Взимате 5-литровия буркан и изсипвате оставащите два литра в 3-литровия буркан. След това напълвате отново 5-литровия буркан и изливате вода /1 л/ в 3-литровия буркан, докато го напълните. Така в 5-литровия буркан остават 4 литра.

Мечки

Бяла мечка. Само на Северния полюс всички стени гледат на юг.

Хапчета

Отговорът е много прост: разделяте всички хапчета на две половинки и от всяко изпивате по една сутринта и после вечерта.

източник: brightside.me

3.5, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАЛЕРИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЗдравни съвети