Начало Интерактивни Тестове В добро състояние ли е имунната ви система?

В добро състояние ли е имунната ви система?

В добро състояние ли е имунната ви система? - изображение

Имунитет – това е способността на организма да остане неуязвим на определени болести. Имунната система е програмирана да реагира на всичко, което може да застраши организма: бактерии, вируси, паразити, ракови клетки. Имунитетът също така участва в извеждането на вредните химични вещества от организма, постъпващи чрез храната, водата или въздуха. Имунната система е една от най-важните за всички живи организми, създадени в процеса на еволюция, и една от най-уникалните, притежаваща свойствата саморегулация и самоуправление. Имунитетът е ежесекундно състояние на защита на организма, както от стрес, така и от токсични вещества и чужди микроорганизми.

Функциите на имунната система на човека са разнообразни, а нейните заболявания, естествено, водят към разстройване на работата на целия организъм. Така погледнато, имунната система се оказва в пъти по-значителна и важна, отколкото можем да си представим. Човек трябва ежедневно да се грижи за нея и да подпомага организма, за да бъде той в добра форма. Предлагаме на вашето внимание онлайн тест, разработен от немски учени на Института по обща и клинична патология, с който да проверите състоянието на вашата имунна система към този момент.

Над теста работи: Елена Василева

Източник на снимката: wakingtimes.com

СТАРТ

5.0, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ТЕСТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ТЕСТА

ТЕСТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ФизиологияЗдравни съветиМикробиологияАлт. медицинаТестовеНовиниХранене при...СнимкиЛюбопитноДиетиЛеченияИсторияОрганизацииСпортЛайфстайлБотаникаНормативни актовеСпециалистиСоциални грижи