Начало Интерактивни Тестове Грип или настинка? Можете ли да направите разлика?

Грип или настинка? Можете ли да направите разлика?

Грип или настинка? Можете ли да направите разлика? - изображение

Рано сутрин. Навън е студено. Има гъста мъгла. Алармата звъни и трябва да се ходи на работа. Отваряте очи и установявате, че не можете дори да си вдигнете главата, едвам преглъщате, а носът Ви тече. Звъните на шефа си и му казвате, че не можете да отидете на работа, защото сте болни от... Всъщност от какво сте болни?

В периодите с висока грипна заболеваемост (грипните епидемии) около 20% населението, а в някои случаи и повече, има опасност да се разболее от грип.

Според Световната здравна организация (СЗО) ежегодните грипни епидемии засягат между 5 и 15% от световното население.

Подробна информация за грипчестота, рискови фактори, симптоми, усложнения и лечение — може да намерите в секцията Здравни проблеми:

Чрез този тест можете да проверите дали знаете и можете да направите разликите между едни от най-често срещаните инфекции на горните дихателни пътища — грип и обикновена настинка — техните най-често срещани симптоми, рискови фактори и начини за облекчаване на състоянието.
След всеки отговор ще научавате допълнителна информация.

                 грип или настинка

СТАРТ

3.8, 19 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ТЕСТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ТЕСТА

ТЕСТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛеченияЛюбопитноПрезентацииЗдравни проблемиНовиниИсторияВидеоЗдравни съветиХранене при...ЛайфстайлАлт. медицинаСнимкиАнкетиБотаникаМикробиологияИзследвания