Начало Интерактивни Тестове Зависими ли сте от никотина?

Зависими ли сте от никотина?

Зависими ли сте от никотина? - изображение

Според някои хора, никотиновата зависимост е вид наркомания. По сила на пристрастяване никотинът превъзхожда практически почти всички известни тежки наркотици и се намира на едно ниво с алкохолната зависимост. Отстъпва му единствено хероинът, но пък за сметка на това оставя зад себе си почти всички останали наркотици. Пристрастяването към никотина се появява след около два-три негови приема при някои хора и след доста по-продължителен период при други. За съжаление, след всяка нова доза силата на зависимост расте. Човек, който употребява никотин, бързо привиква към състоянието на наркотична зависимост. В случай на недостиг в кръвта човек изпитва чисто психологически дискомфорт.

Влиянието на никотина върху организма е разрушително и не преминава, без да остави следи. Основните последствия от употребата на тютюн са заболявания на сърдечносъдовата система, онкологични заболявания и поражения върху дихателните органи. Никотинът, както и всяко друго наркотично вещество, на първо място оказва пагубно влияние върху главния мозък и бързо предизвиква нарушение на неговите функции. Когато нивото на съдържание на никотина в кръвта се снижи и заедно с това се понижи и неговият ефект, организмът се възвръща към своето естествено състояние. Увеличава се чувствителността, подобряват се зрението, слухът и вкусовите усещания. В този период организмът започва да се лекува от проникналата в него отрова. Предлагаме ви да направите нашия психологически тест и да определите доколко сте зависими от никотина.

Над теста работи: Елена Василева

Източник на снимката: etodavlenie.ru

СТАРТ

4.0, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ТЕСТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ТЕСТА

ТЕСТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛеченияАлт. медицинаЗдравни съветиИсторияЛюбопитноНовиниХранене при...СнимкиБотаникаПсихологияЛайфстайлАнкетиНормативни актовеВидеоЗдравни проблемиОрганизацииСоциални грижиСтатистически проучванияПроизводители