Начало Интерактивни Тестове Знаем ли всичко за Великден?

Знаем ли всичко за Великден?

Знаем ли всичко за Великден? - изображение

В трескава подготовка за един от най-светлите християнски празници - Възкресение Христово - всички се обръщаме назад към традициите, почитани от нашите предци. Обичаите, свързани с великденските празници, неслучайно са се запазили до днес. Те са пряко и неизменно свързани с религиозните вярвания на хората още от времето на най-ранното християнство.

Всяка година вярващите християни се подготвят за Възкресение Христово с дълги пости, с които да пречистят душите, умовете и телата си. След Цветница (последната неделя преди Великден) започва Страстната седмица. Нейните дни са наситени със символи, запазили силата си през вековете.

С разделянето на църквата на православие и католицизъм се налагат и някои промени, които днес обясняват разминаването на част от обичаите, свързани с празника. Кои са те, защо и кога са се наложили? Как са възникнали традициите, свързани с Великден? Спазваме ли ги?

Опитайте се да отговорите на нашите въпроси, а ние ще ви дадем допълнителна информация и интересни подробности от миналото, за които може би не сте чували.

Над теста работи: Елена Василева

Източник на снимката: belchin-garden.com

СТАРТ

5.0, 2 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ ТЕСТА

ТЕСТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛайфстайлРецептиЗдравни съветиСнимкиСоциални грижиЛюбопитно