Начало Интерактивни Тестове Проверете вашите познания за слънчевото изгаряне! Знаете ли какво да правите при изгаряне от слънцето?

Проверете вашите познания за слънчевото изгаряне! Знаете ли какво да правите при изгаряне от слънцето?

Проверете вашите познания за слънчевото изгаряне! Знаете ли какво да правите при изгаряне от слънцето? - изображение

Излагането на слънчева радиация има благоприятното въздействие на стимулиране на кожния синтез на витамин D и предоставяне на лъчиста топлина. По-малко интензивна или по-къса продължителност на експозицията на ултравиолетовите лъчи предизвиква увеличаване на пигментацията на кожата, известна като тен. За съжаление, когато кожата се подлага на прекомерна радиация в ултравиолетовия диапазон, могат да възникнат вредни ефекти.

Слънчевото изгаряне представлява остра възпалителна реакция на кожата в резултат от прекомерна експозиция на ултравиолетова радиация, обикновено при експозиция на слънце.

Симптомите на слънчевото изгаряне варират според степента на увреждане и могат да включват зачервяване, болезненост, образуване на мехури на кожата, понякога повишена температура, дискомфорт, главоболие. Обикновено излекуването става в рамките на няколко дни.

Подробна информация за слънчевото изгаряне може да прочетете тук:

Важно е да се избягва и да не се подценява слънчевото изгаряне, тъй като увеличава риска от развитие на здравословни проблеми по-късно в живота.

С този тест може да проверите знанията си за слънчевото изгаряне и вредното въздействие на ултравиолетовата радиация върху човешкия организъм. След всеки отговор може да прочетете полезна информация.

СТАРТ

4.1, 8 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ТЕСТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ТЕСТА

ТЕСТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛайфстайлВидеоЛюбопитноЛеченияЗдравни съветиАлт. медицинаНовиниСнимкиФизиологияТестовеБотаникаСпортДиетиХранене при...Анкети