Начало Интерактивни Тестове Предразположени ли сте към панически страхове?

Предразположени ли сте към панически страхове?

Предразположени ли сте към панически страхове? - изображение

Поне веднъж в живота ни се е случвало да усетим силно нарастваща тревога или пък необясним страх, съпроводени със сърцебиене и силно вътрешно неразположение. По мнение на експерти, паническите страхове възникват като реакция на организма от стрес и най-често се срещат при хора със слаба система на защита, когато в организма не достигат определени вещества (серотонин и норепинефрин), които помагат на тялото да се справи успешно с физическия и емоционален дискомфорт. Откъде се появяват безсмислените страхове, неподвластни на контрол?

Психолози са единодушни в това, че паническият страх е с подсъзнателно значение и по някаква причина, той все пак ни е нужен. Но как точно и защо - такъв отговор все още никой не може да ни даде.

Всички ние се боим от нещо, но има хора, които толкова лесно изпадат в паника, че това пречи не само на техния нормален живот, но и на този на близките им. Затова най-ефикасният начин за справяне с пристъпите на паника и паническите страхове си остава традиционната психоанализа. Предлагаме Ви да решите нашия психологически тест, който може да Ви покаже доколко сте предразположени към панически страхове.

Над теста работи: Елена Василева

Източник на снимката: cerezen.eu

Приблизително време за попълване - 3 минути.

СТАРТ

3.3, 11 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ ТЕСТА