Начало Интерактивни Галерия Ретро Изчезналата медицина Английски комплект спринцовки, създаден между 1790 и 1820 година

Английски комплект спринцовки, създаден между 1790 и 1820 година

Историята на спринцовките като медицински консуматив условно може да бъде разделена на няколко времеви периода. Първият е от 1850 до 1940 година, вторият е от 1950 до 1980 година, третият е от 1990 до съвремието.

Комплектът от спринцовки, ползвани за балсамиране на телата на починали хора от снимката по-долу се състои от две месингови спринцовки и допълнителни части, които подобрявали функциите на този вид консумативи. Те се продавали в дървена кутия, облицована с пурпурно кадифе. Комплектът е създаден между 1790 и 1820 година от известните лондонски майстори на хирургически инструменти от фамилия Лаундри.

С тези спринцовки в тялото на починалия се инжектирали различни химични вещества като арсеник или цинков хлорид, обикновено през артериите. Те забавяли неизбежното тъканно разлагане на тялото. По това време, балсамирането се прилагало на телата (или на органите), предназначени за обучение на студентите по медицина. Днес до балсамиране на починали хора се прибягва в някои религиозни групи, за да се запази тялото, така че да остане в достатъчно добър вид по време на опелото.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАЛЕРИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияОткритияСнимкиИсторияЛеченияЛайфстайлРецептиАлт. медицинаВидеоТестовеКомпании и организацииНаправления в медицинатаСпортЛюбопитноЛичностиГеография