Начало Интерактивни Галерия Ретро Изчезналата медицина Инсулинова спринцовка от 1960 година

Инсулинова спринцовка от 1960 година

Историята на спринцовките като медицински консуматив би могла да се раздели в няколко периода от време, които сами по себе си са повлияли на развитието в производството им.  Първият от тях обхваща момента от 1850 до 1940 година, вторият - 1950 до 1980 година, а третият - от 1990 до съвремието.

Диабетът е заболяване, при което панкреасът не може да синтезира инсулин или отделя малко количество от хормона, което е недостатъчно, за да понижи нивото на глюкоза и така клетките не могат да се снабдят с нужната им енергия.

В миналото хората с диабет, използвали метални и стъклени спринцовки като тази от снимката по-долу, за да се инжектират с необходимите им дози инсулин, предписан по определени лечебни схеми от медиците. Днес инсулиновите спринцовки се произвеждат от пластмаса.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАЛЕРИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияОткритияИсторияСнимкиНовиниЛеченияЗдравни съветиЛюбопитноЛайфстайлВидеоИзследванияХранене при...ИнтервютаАлт. медицинаБотаникаРецептиФизиологияСпортПатологияТестовеДиетиАнкетиХрани и ястияОрганизацииЗаведенияКлинични пътекиПсихологияСпециалистиЗдравни проблемиНаправления в медицинатаКомпании и организацииПроизводителиЛичностиГеография