Начало Интерактивни Галерия Ретро Изчезналата медицина Апарат, измерващ кръвната глюкоза на „Байер” от 1999 година

Апарат, измерващ кръвната глюкоза на „Байер” от 1999 година

Измерването на нивото на кръвната глюкоза посредством апарати е усъвършенствано в края на 20 век. То позволявало на пациентите, болни от диабет да следят нивото на кръвната си захар с много голяма точност от техните домове. От съществено значение за хората, заболели от това опасно заболяване е да могат да проследяват нивото на кръвната глюкоза, тъй като по този начин те биха могли да реагират по най-бързия начин и да се обърнат към лекар.

Апаратът от снимката по-долу бил окомплектован с хартиени тест ленти и ланцети за вземане на кръв от пръста. Конкретната търговска марка на това устройство е "Espirit", а компанията, която го е произвеждала, е "Байер".

Комплектът разполагал с 10 ленти, които били поставени в диск. Това премахвало необходимостта от поставяне на хартиена лента всеки път, когато лицето трябва да се изследва. Отчетените резултати се изписвали на дисплея на апарата. Ако нивата на кръвната захар били твърде високи съществувала реална опасност пациентът да изпадне в хипергликемия. Това състояние е изключително сериозно, защото обикновено води до кома, ако бързо не се третира с инсулинови инжекции.

Когато нивото на кръвна захар рязко спадне (при напрежение или липса на храна), диабетикът става дезориентиран и объркан, поти се обилно става горещо и объркан. Това състояние се нарича хипогликемия и ако не се лекува с инсулин може също да доведе до диабетна кома.
Източник: Sciencemuseum

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАЛЕРИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияКомпании и организацииАнкетиЛеченияВидеоЗдравни проблемиХранене при...НовиниИзследванияТестовеПатологияИсторияБотаникаСнимкиПроизводителиИнтервютаЗдравни съветиЛайфстайлЛюбопитноХрани и ястияДиетиЗаведенияСпортОрганизацииПсихологияКлинични пътекиСпециалистиАлт. медицина