Начало Интерактивни Галерия Ретро Изчезналата медицина Ваксина срещу проказа от 1978 година

Ваксина срещу проказа от 1978 година

Ваксината срещу проказа от снимката по-долу е създадена благодарение на съвместната работа между компания „Burroughs, Wellcome & Co” и учените, работещи в лабораториите „Wellcome Physiological Research Laboratories”.

През далечната 1986 година, ваксината срещу проказа била изпробвана за пръв път в Малави (Африка), но пускането й на фармацевтичния пазар изисквало провеждането на продължителни допалнителни изпитвания.

Добре е да се има предвид, че днес немалко ваксини, като например БЦЖ, са използвани в множество държави, но провеждането на имунизации с тях няма повсеместно одобрение. Проказата, от своя страна, наричана също и Болест на Хансен, е контагиозно заболяване, но съвсем малко хора се заразяват с него. Счита се, че хората трудно се инфектират с проказа, още повече, че учените все още проучват какъв е конкретният механизъм, по който този процес се осъществява.

Източник: Sciencemuseum

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАЛЕРИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияОткритияИсторияХранене при...МикробиологияАлт. медицинаНовиниИзследванияБотаникаСоциални грижиВидеоЛюбопитноСнимкиЛеченияАнкетиЗдравни съветиТестовеЛайфстайл