Начало Интерактивни Галерия Свободно време Активни и здрави Все повече мъже проявяват интерес към естетични процедури - над 40% ръст

Все повече мъже проявяват интерес към естетични процедури - над 40% ръст

За последните пет години естетичните процедури за мъже са нараснали с 40%, а според проучване на агенцията за анализи Technavio се очаква до 2021 г. да има повишаване със 7% за всяка година.

Българските мъже не правят изключение. Оказва се, че лазерната епилация и козметичната грижа за лицето са сред най-популярните процедури за тях.

Според д-р Росица Денчева от естетичната клиника REVERSE мъжете идват с конкретен дерматологичен проблем, но в същото време стават все по-отворени към получаването на още информация за различни естетични процедури. Любопитна подробност е, че само преди едно десетилетие представителите на силния пол не са проявявали никакъв интерес към този вид процедури, а днес 20% от тях се доверяват на дерматолозите.

Д-р Денчева обяснява, че най-голямото притеснение за тях е дали след процедурата всичко ще изглежда естествено. 

Най-често българските мъже се възползват от козметичната грижа за лицето, което представлява процедура свързана не само с поддържането, но и допълваща лечението на разширени капиляри, акне, бръчки. От видовете инжекционни терапии най-използвани са ботоксът и мезотерапията.

Все повече мъже проявяват интерес към естетични процедури - над 40% ръст
Все повече мъже проявяват интерес към естетични процедури - над 40% ръст
5.0, 2 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗаведенияСпециалисти