Кой вид месо е най-здравословен?

Месото традиционно е сред най-често срещаните храни на българската трапеза. Днес ще ви покажем кои видове са най-полезни за здравето ви и кои трябва да намалите или да избягвате, ако искате да се радвате на живот без болести:

Беконът не е сред най-здравословните месни деликатеси, тъй като съдържа много натрий и наситени мазнини.

Месото от бивол е една чудесна здравословна алтернатива на червените меса като телешкото и говеждото. Чисто вкусово не се различава от тях, но има двойно по-малко мазнини и калории.

Пилешко месо е много постно и с ниско съдържание на наситени мазнини, когато е отстранена кожата. Съдържа големи количества селен, витамин В6 и В3. Бялото месо е с по-малко калории, докато тъмното има повече цинк и витамини. Пилешкото е и естествен антиде

Пуешко месо: Изключително месо. В 115 грама бяло пуешко месо без кожата има 158 калории и 34 грама протеин. В него също така се съдържат витамини В6 и В3, в комбинация с ниско съдържание на наситени мазнини.

Говеждо печено: Ако обичате деликатесните меса, но не желаете нитратите, с които те обикновено са заредени, тогава говеждото печено е вашата алтернатива. То е по-крехко в сравнение с деликатесните меса и е с по-ниско съдържание на наситени мастни мазнини,

Шунката е богата на мазнини храна. В 85 грама печена шунка има 7,7 грама мазнини, от които 2,7 са ненаситени.
Продукти свързани с ГАЛЕРИЯТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
Безплатна доставка за България!ГАЛЕРИЯТА е свързана към
- Дом, семейство и градина
- Голямото похапване
- Как и колко да варим различните видове месо
- Защо консумацията на сурово месо е опасна за здравето
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Защо е полезно да ядем гъше месо
- Опушване на риба и месни продукти. Технологията
- Как да разберем дали месото, колбасите и рибата са пресни, стари или развалени
- Печено пиле с ябълки, сушени сини сливи и мед
- Непоносимост към месо – възможно ли е тялото да „забрави“ как да го усвоява
- Меню, бедно на месо и богато на плодове и зеленчуци - ключ към дълголетието
- Заблуда е, че прекаляването с месото може да доведе до рак
Коментари към Кой вид месо е най-здравословен?