Начало Интерактивни Галерия Ретро Изчезналата медицина Комплект с консумативи за поставяне на епидурална упойка от 1978 година

Комплект с консумативи за поставяне на епидурална упойка от 1978 година

Компанията "Manufacturing Company Everett" е отговорна за въвеждането в употреба на комплекта от стерилни еднократни консумативи, които се използвали за поставянето на епидурална упойка през далечната 1978 година. Този комплект съдържал всичко нужно, за да се извърши инжектиране местна упойка в "епидуралното пространство" (около гръбначния мозък) през много фин катетър.

Поставянето на този тип анестезия е доста често срещан способ за облекчаване на усещането за болка по време на раждане. Този метод понякога се използва и в случаите на тежки травми на гръбначния стълб.

Техниката за инжектирането на епидуралната упойка е разработена през 1960 г. Тя се използва широко в съвременната анестезиология. Веднъж поставен на точното място в областта на гръбначния стълб, през катетъра можело да се влива упойка, когато това било нужно. Това значително намалявало физическото усещане по време раждането. Първите данни за употребата на епидурална упойка при раждане датират от около 1885 г. По това време като анестетици се използвали кокаинови продукти.

Комплектът съдържал три вида спринцовки и пет вида игли, нужни за поставянето на епидуралната упойка.

Комплектът съдържал три вида спринцовки и пет вида игли, нужни за поставянето на епидуралната упойка.

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАЛЕРИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНаправления в медицинатаИсторияСнимкиЛюбопитноСпециалистиЛеченияНормативни актовеХранене при...НовиниОрганизацииКлинични пътекиЛайфстайлАлт. медицинаРецептиВидеоТестовеКомпании и организацииСпортЛичностиОткритияГеография