Начало Интерактивни Галерия Ретро Пожълтели страници Красиви украшения за лице на "Джонсън и Джонсън" от началото на 20-ти век

Красиви украшения за лице на "Джонсън и Джонсън" от началото на 20-ти век

Може да ви се стори странно, но американската компания "Джонсън и Джонсън" някога, наред с основните си медицински пособия и лекарства, произвеждала и немалко продукти за красота, между които били и симпатичните украшения за лице на снимките по-долу.

Те били наричани "Beauty Spots" и се появили на пазара в Страната на неограничените възможности през 1912-та. Любопитното е, че същите се правели от остатъците от пластири – факт, който прекрасно демонстрира умението на ръководителите на бранда да използват разумно ресурсите на компанията и нещо повече – да ги използват докрай ;)

"Beauty Spots" се предлагали в голямо разнообразие – от звездички до лунички и сърчица, и вървели в комплект с изящна метална кутийка за съхранение. Вътре всяка жена можела да слага и други миниатюрни предмети, по собствено усмотрение.

Още по-интересното е, че през 1915-та в издавания от компанията бюлетин "Red cross messenger" можело да се открие специален образователен материал, обясняващ приложението на декоративните лепенки. Вътре се съобщавало, че подобни украшения били носени още от жените в Древен Египет, а също и през Ренесанса. А към обяснителните бележки имало и илюстрация.

Към днешна дата, такива лепенки съвсем не са нетрадиционна гледка, а дали бихте ги носели… оставяме на вас да решите сами.

Красиви украшения за лице на "Джонсън и Джонсън" от началото на 20-ти век
Красиви украшения за лице на "Джонсън и Джонсън" от началото на 20-ти век
5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАЛЕРИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияИсторияСнимкиНовиниЗдравни съветиЛюбопитноАлт. медицинаПроизводители