Начало Интерактивни Галерия Ретро Изчезналата медицина Лечебна вода срещу "хистерия" от 1850г.

Лечебна вода срещу "хистерия" от 1850г.

Малката старинна бутилка от снимката по-долу съдържала вода с лечебен ефект и се използвала за третиране на т. нар. състояние хистерия. Това бил широко разпространен при жените проблем през 19-ти век и 20-ти век. Заболяването се изразявало в цялостно физическо неразположение, депресии, безсъние и ред други неприятни симптоми.

Иначе, гореспоменатата напитка била създадена от италиански монаси от манастир, намиращ се в непосредствена близост до Флоренция, през 1850г. Учудващо, напитката можела, за по-голям ефект, да се консумира с кафе и малко захар. За съжаление, няма как да знаем доколко ефективна е била тя, нито имаме яснота относно съдържанието й. Така или иначе, въпросната вода успешно била предлагана на пазара чак до 1920г.

Любопитното е, че много манастири, не само на територията на Италия, но и в други държави, често произвеждали подобни лекове за масова употреба.

Лечебна вода срещу "хистерия" от 1850г.
5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАЛЕРИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияОткритияСнимкиБотаникаРецептиЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноИсторияНовиниСпортСоциални грижиПроизводителиПсихологияХранене при...Алт. медицинаЛеченияВидеоАнкетиЗдравни проблемиТестовеИзследванияХрани и ястияДиети