Начало Интерактивни Галерия Ретро Изчезналата медицина Пеницилинов прах, предназначен за тестове от 1942 година

Пеницилинов прах, предназначен за тестове от 1942 година

Пеницилинът е първият антибиотик в историята на медицинската наука. Той бил приложен в употреба през Втората световна война благодарение на работата на група учени, които били част от екипа на Хауърд Флори. Около 1940 година той работил в Оксфордския университет. Впоследствие Флори и Ерност Чейн и Александър Флеминг (прекият създател на пеницилина)  си поделили присъдената им през 1945 година Нобелова награда.

Преди това важно за историята на медицината да стане факт, били проведени някои клинични изпитания на пеницилина. Те били реализирани в Оксфорд, Англия, три години преди присъждането на Нобеловата награда. За съжаление първите доставки на медикамента, които трябвало да се ползват за тестване били много ограничени. Смята се, че пробата от снимката по-долу е синтезирана от урината на пациенти, лекувани с антибиотика. След клинични проучвания, които за щастие се оказали успешни, пеницилинът започнал да използва за лечението на широк спектър от инфекции и стимулирал провеждането на изследвания при други антибиотици.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАЛЕРИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияОткритияИсторияСнимкиЛеченияНовиниЛюбопитноЛайфстайлКлинични пътекиХранене при...Здравни съветиАлт. медицинаВидеоТестовеБотаникаРецептиКомпании и организацииНаправления в медицинатаСпортЛичностиГеография