Начало Интерактивни Галерия Ретро Изчезналата медицина Пипета за ин-витро оплождане от края на 20 век

Пипета за ин-витро оплождане от края на 20 век

За да се осъществят ин-витро процедурите по оплождане, готовите за фертилизация яйцеклетки трябва да се вземат от медиците със специални пипети (като тези от снимките по-долу), а след това биват оплодени от сперматозоидите. Този процес обикновено се осъществява в лабораторни условия. Около 20 часа след манипулацията яйцеклетките се проверяват, за да се види дали действително са оплодени.

В случаите, когато сперматозоидите са бавни или слаби, се предприема друг вид ин-витро оплождане. При него мъжката гамета бива "инжектирана" директно в яйцеклетката чрез пипетите от снимката по-долу. Процедурата се осъществява под микроскоп, тъй като човешката яйцеклетка е приблизително 0,1 mm в диаметър. Това означава, че за да е успешно ин-витро оплождането, е необходимо медиците да имат точна координация.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАЛЕРИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияОткритияЛюбопитноИзследванияИсторияАлт. медицинаНовиниНормативни актовеСоциални грижиСпециалистиЗаведенияЛайфстайлФизиологияТестовеСнимкиЗдравни проблемиЛеченияЗдравни съветиИнтервютаОрганизацииБотаника