Начало Интерактивни Галерия Ретро Изчезналата медицина Помпа за кърма от края 19 век

Помпа за кърма от края 19 век

В началото на 1800 година лекарите съветвали младите майки, че естественото хранене, когато е възможно, е най-добрият метод за отглеждането на здрави и пълноценни деца. Жените, които по една или друга причина не са имали възможност да кърмят, са прибягвали до услугите на дойка. Първите сухи и кондензирани млека се появили цели 60 години по-късно, но те не се оказали надеждна алтернатива на кърменето, тъй като причинявали диария, нарушено храносмилане и рахит при бебетата.

И в миналото, и сега помпите за кърма са сред незаменимите пособия, необходими на жените, имащи проблеми при кърмене. Освен това, помпите за кърма успели бързо да се превърнат в надеждно средство за съхранение на млякото, което можело бързо и лесно да бъде прехвърлено в шише с биберон. Така храненето на кърмачетата на публични места било улеснено.

Помпата за кърма от снимката по-долу е изработена от стъкло и месинг и е създадена около 1870 година от английската компания „S. Maw, Son & Thompson”.  

Източник: Sciencemuseum

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАЛЕРИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияОткритияХранене при...ЛюбопитноПроизводителиЗдравни съветиНормативни актовеЛайфстайлПсихологияНовиниСнимкиИнтервютаБотаникаЛеченияАлт. медицинаОрганизацииФизиологияСпортТестовеДиетиИсторияСоциални грижиКлинични пътекиСпециалисти