Начало Интерактивни Галерия Ретро Изчезналата медицина Пръстеновиден трион от 1812 година

Пръстеновиден трион от 1812 година

Томас Мачъл се надявал, че със създаването на уреда от снимката по-долу, който медикът нарекъл "пръстеновиден трион", ще облекчи работата на медиците. Според него този трион щял да се съчетава успешно функциите на инструментите, нужни за извършването на трепанация на черепа.

Благодарение на този инструмент твърдата черепна кост можела лесно да се отреже с острието, подобно на циркуляр, за да може хирургът да оперира с по-малко усилия. Форцепсът част от изобретението се разширявал чрез винт.

За съжаление на Мачъл, било установено, че този вид операция можело да се извърши най-ефективно и безопасно за пациента, когато се прави с инструменти, специализирани да изпълняват строго определени функции. Така създаденото от него приспособление не съумяло да се "порадва" на особено голяма популярност.

Сега, информация за пръстеновидния трион може да се открие единствено в списание „The Edinburgh Medical and Surgical Journal” от 1815 година.


5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАЛЕРИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияОткритияИсторияСнимкиЛеченияЛюбопитноСпециалистиКлинични пътекиНовиниЗаведенияНормативни актовеЛайфстайлЗдравни съветиПсихологияИнтервютаАнкетиИзследванияОрганизацииНаправления в медицината