Начало Интерактивни Галерия Ретро Изчезналата медицина Пудра за здрави и бели зъби от 1906г.

Пудра за здрави и бели зъби от 1906г.

Сигурно се досещате, че в по-минали векове козметиката за устна хигиена не била широко предлагана на пазара както в Европа, така и отвъд Океана. Причината: просто ежедневното миене на зъби започнало да се практикува чак през втората половина на 20-ти век и затова нуждата от подобна козметика не била толкова осезаема.

Все пак подобни продукти, макар и лукс, се появявали от време на време в аптеките и магазините. Пудрата от снимката по-долу, например, била дело на някой си Е. Л. Грейвс – американски зъболекар, очевидно особено загрижен за денталното здраве на своите пациенти.

Твърди се, че Грейвс разработил рецептата за препарата след повече от 30-годишни проучвания (за които, за съжаление, въпреки желанието ни, не разполагаме с данни). Така или иначе, "неповторимата" пудра обещавала да почисти качествено зъбите, да поддържа блясъка им дълго време, да ги пази, заедно с венците, здрави и в отлично състояние.

Всяка бутилка струвала скромните 25 цента, а качеството на продукта било допълнително гарантирано от специален закон за храните и лекарствата, въведен в САЩ през 1906г.

Изглежда, че пудрата се радвала на голяма популярност в Страната на неограничените възможности, а също и в Англия, където била продавана до 1916г.

Източник: Sciencemuseum

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАЛЕРИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияОткритияЛюбопитноЗдравни съветиРецептиСнимкиИсторияЗдравни проблемиАлт. медицинаЛайфстайлЛеченияНовиниПроизводители