Начало Интерактивни Галерия Ретро Изчезналата медицина Първа електроенцефалограма, направена в института „Burden Neurological Institute” през 1958 година

Първа електроенцефалограма, направена в института „Burden Neurological Institute” през 1958 година

Електроенцефалограмата, наричана обикновено ЕЕГ, представлява запис на електрическите сигнали, които се провеждат в мозъка.

Разпечатката на ЕЕГ от снимката по-долу е направена през далечната 1958 г. в института "Burden Neurological Institute" в Бристол. Това всъщност е и първата електроенцефалограма, правена някога в институцията.

Хартиеното изследване ни показва каква е била мозъчната активност на пациент с епилепсия. Електрическите сигнали в определени области на мозъка били стимулирани и записани чрез изолирани с неръждаема стомана електроди. ЕЕГ от разпечатката показва ненормална активност в две мозъчни области. Картонът на пациента свидетелства, че впоследствие едната от тях била отстранена чрез операция, наречена лоботомия.

Неврологичният институт, в който била първата за институцията електроенцефалограма през 1958 година, бил създаден 19 години по-рано.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАЛЕРИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияОткритияФизиологияИзследванияСпециалистиЛайфстайлСнимкиИсторияВидеоАлт. медицинаТестовеРецептиНаправления в медицинатаЛюбопитноКомпании и организацииНовиниСпортЛичностиГеография