Начало Интерактивни Галерия Ретро Изчезналата медицина Симулатор на пациент със сърдечносъдови заболявания

Симулатор на пациент със сърдечносъдови заболявания

"Харви" е уред с вид на човешки манекен, провеждащ симулации на симптомите на пациенти със сърдечни заболявания. Той е създаден за обучение по оказване на първа помощ на студентите по медицина. Харви се използвал за тестване на диагностичните умения на бъдещите медици, без да е необходимо те да се прилагат на истински пациенти.

Апаратът можел да пресъздава редица реални медицински състояния, така че учениците да могат да изучават и практикуват наученото при максимално реалистични условия. Харви е разработен съвместно от учените в Университета на Маями и медицинското училище в същия град.

Апаратът от снимката по-долу е създаден през 1968 година и е един от първите прототипи, произведени от "American Heart Association". Постепенно машините, симулиращи симптоми на заболявания станали все по-усъвършенствани и сложни. Те варирали от манекени с основни симптоми до сложни компютъризирани модели като Харви, който можел да симулира до 27 сърдечни заболявания.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАЛЕРИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияОткритияИсторияЛюбопитноЗдравни съветиНовиниЛеченияСнимкиСоциални грижиКлинични пътекиБотаникаПсихологияСпортИнтервютаЛайфстайлПроизводителиНормативни актовеДиетиОрганизацииХранене при...СпециалистиИзследванияНаправления в медицинатаАнкетиЗаведенияГеографияПатологияФизиология