Начало Интерактивни Галерия Ретро Изчезналата медицина Старинен английски комплект за вземане на проби от 1930 година

Старинен английски комплект за вземане на проби от 1930 година

Английската асоциация „Clinical Research Association” е институцията, съдействала за създаването на медицински комплекти като този от снимката по-долу, които в миналото служили за събиране на проби. Тези проби се изпращали за по-нататъшен медицински анализ. Всеки плик съдържал комплект, включващ малка метална тръбичка, в която бил поставен малък стъклен флакон и скалпел, който служел за пунктиране на кожата, за да се съберат пробите за кръвни изследвания. Взетите чрез тези комплекти проби се изпращали по пощата на английските клинични лаборатории, където били изследвани детайлно.

Комплектите се използвали доста често в миналото, а този от снимката служел за диагностицирането на сериозни заболявания, сред които са коремния тиф или маларията. На плика може да се види, че е част от по-голям комплект, който бил собственост на английския пулмолог д-р Филип Елман (1901-1960).

Източник: Science museum London

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАЛЕРИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияОткритияСнимкиИсторияЛюбопитноХранене при...ФизиологияНовиниАлт. медицинаНаправления в медицинатаИзследванияЗдравни съветиОрганизацииЛайфстайлНормативни актовеЛеченияДиетиСпециалистиБотаникаСпортЗаведенияКлинични пътеки