Начало Интерактивни Галерия Ретро Изчезналата медицина Старинна акушерска чанта със стерилизатор от 1940 година

Старинна акушерска чанта със стерилизатор от 1940 година

Медицинските чанти като тази от снимката по-долу са се ползвали от акушерките, когато са асистирали и са се грижели за жените по време на домашните раждания до 1940 година. Тази чанта е била в употреба за последно през далечната 1948 г. Както може да се види, тя е била сгъваема и можело да се отваря, така че да осигури лесен достъп до инструментите във вътрешността й. В нея се съхранявали лекарства, превързочни материали, инструменти и мерителна чаша. Неразделна част от комплекта бил и металният стерилизатор, в който инструментите се обработвали преди употреба с вряща вода.

Чантата съдържала и документи за регистрирация на децата в английската област Хертфордшър. Акушерката трябвало да запише дали детето е родено живо и да декларира дали то не е извънбрачно.

Източник: Science museum London

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАЛЕРИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияИсторияСнимкиНовиниОрганизацииНаправления в медицинатаНормативни актовеЛюбопитноЛайфстайлЗдравни съветиПсихологияСоциални грижиХранене при...Алт. медицинаИзследванияСпортПроизводителиЗаведенияСпециалистиКлинични пътекиЛеченияБотаника