Начало Интерактивни Галерия Ретро Изчезналата медицина Термометър, подпомагащ отчитането на овулацията

Термометър, подпомагащ отчитането на овулацията

Менструалният цикъл включва три основни фази - преовулационна (фоликулна фаза), овулационна (овулаторна) и постовулаторна (лутеална) фаза. Овулацията, от своя страна, е процесът на спукването на доминантен фоликул, при което яйцеклетката се освобождава от него. По време на този процес шансът да се зачене е най-голям. За съжаление този период от менструалният цикъл е доста кратък - между 12 и 24 часа.
По тази причина са въведени в употреба специалните термометри, с които може да се определи точният момент на овулацията и оптималното време за зачеване.
При повечето жени телесната температура се колебае с около един градус след периода на овулаторната фаза. Точният момент може да се определи чрез редовното измерване на телесната температура (именно това наричаме "температурен" метод за определеляне на овулацията).Термометърът, измерващ вагиналната температура от снимката по-долу е разграфен със скала, обхващаща от 35 до 39 градуса по Целзий.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАЛЕРИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияОткритияЗдравни съветиИсторияЛайфстайлЛюбопитноФизиологияАлт. медицинаСнимкиНовиниЛеченияСпортПроизводителиТестовеРецептиВидеоНаправления в медицинатаКомпании и организацииЛичностиГеография