Начало Интерактивни Галерия Ретро Изчезналата медицина Тестове за овулация от 1988 година

Тестове за овулация от 1988 година

В края 20 век жените са разчитали на иновативните (за конкретния исторически период) тестове, с които можели да установят дали са в овулация, или не.

Комплектът от снимката по-долу съдържал десет тест-пръчици, потапящи се в уринните проби на изследващите се жени. Те били достатъчни, за да се извърши пълна серия от последователни тестове, продължаващи в рамките на един месец. Краят на всяка пръчица бил напоен с химично вещество, отчитащо количеството на т.нар. лутеинизиращ хормон (LH) в тялото. Нивото на „LH” хормона се увеличава в рамките на 24 до 36 часа преди овулацията.

Подобно на тестовете за бременност, и тест-пръчиците от комплектите, отчитащи дали жената е  овулация, или не, се потапяли в проба от урина. При контакт с пробата, върхът на гореспоменатите пръчици се обагрял в различни нюанси на синьото, които зависели от концентрацията на LH в урината.

Благодарение на тестовете за овулация жените можели да определят с изключителна точност кога е най-подходящият момент, в който може успешно да заченат, сравнявайки резултатите си със специалната цветна графика, включена в комплекта.

Източник: Sciencemuseum

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАЛЕРИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияОткритияЗдравни съветиЛюбопитноЛайфстайлНовиниИсторияАлт. медицинаФизиологияСнимкиЛеченияПсихологияСпортТестовеАнкетиДиетиИзследванияНаучни публикацииКлинични пътекиПатологияВидеоСоциални грижиЗдравни проблемиСпециалистиПроизводителиНормативни актовеИнтервютаХранене при...Ботаника