Точка на димене при готвене с различни видове мазнини (Инфографика)
Едно от най-важните неща, които трябва да имате предвид в избора си на мазнина за готвене, е точката на димене. Много преди избраният продукт да достигне своята точка на кипене, той ще започне да дими. Това може да доведе до промяна на вкуса на храната, въпреки че видимо тя ще изглежда напълно нормално.
Вероятно се досещате по името, че точката на димене е температурата, при която мазнината или маслото започват да пушат. Димът е доказателство за разграждането на мазнините от топлината и може да бъде много отблъскващ като аромат. За да избегнете неприятните мирис и вкус на храната, трябва избраното от вас масло да може да се справи с количеството топлина, необходима за приготвяне. От съществено значение е и видът на мазнината, тъй като при различните масла точката на димене варира. Не трябва да се пренебрегват и компонентите, произходът и нивото на рафиниране на конкретния продукт.
Кое масло да използвате?
Когато става въпрос за избора на най-доброто масло за готвене за вашата рецепта, има няколко фактора, които трябва да вземете предвид. Сред най-важните са вкусът, хранителната стойност и точката на димене. За много готвачи вкусът и ароматът на маслото са основният фактор в избора им на мазнина. Ето защо ви предлагаме следващите две таблици, които ще ви ориентират кога настъпва точката на димене при различните видове мазнини.
thespruceeats.com
Продукти свързани с ГАЛЕРИЯТА
БОИРЕР ЕЛЕКТРОННА СТЪКЛЕНА ВЕЗНА GS 300 ЧЕРНА
ТРИ-БИО ПРОБИОТИЧЕН БИО ПРЕПАРАТ ЗА КУХНЯ 420 мл
БОИРЕР ЕЛЕКТРОНЕН КАНТАР BF 195
ТЕРАЗАЛ ГАСТРО ФОРТЕ капсули 250 мг * 30
НовВЕЗНА - УРЕД ЗА ИЗМЕРВАНЕ НА ТЕЛЕСНИТЕ МАЗНИНИ ОМРОН BF214
Безплатна доставка за България!ТЕРАЗАЛ ОРАЛ АЛПИЙСКА МАГИЯ таблетки за смучене * 18
НовГАЛЕРИЯТА е свързана към
- Дом, семейство и градина
- Експерти в кухнята
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Ечемик
- Как да почистим мазнината от стъкленото шише?
- Накиснете месото в солена вода, за да го изчистите от кръвта
- Направете смес за паниране по 7 начина
- Направете си здравословен чипс от червена леща, домати и босилек
- Разграждане на масти
- Премахнете петно от мазнина върху дреха с помощта на 3 лесни трика
Коментари към Точка на димене при готвене с различни видове мазнини (Инфографика)