Точка на димене при готвене с различни видове мазнини (Инфографика)
Едно от най-важните неща, които трябва да имате предвид в избора си на мазнина за готвене, е точката на димене. Много преди избраният продукт да достигне своята точка на кипене, той ще започне да дими. Това може да доведе до промяна на вкуса на храната, въпреки че видимо тя ще изглежда напълно нормално.
Вероятно се досещате по името, че точката на димене е температурата, при която мазнината или маслото започват да пушат. Димът е доказателство за разграждането на мазнините от топлината и може да бъде много отблъскващ като аромат. За да избегнете неприятните мирис и вкус на храната, трябва избраното от вас масло да може да се справи с количеството топлина, необходима за приготвяне. От съществено значение е и видът на мазнината, тъй като при различните масла точката на димене варира. Не трябва да се пренебрегват и компонентите, произходът и нивото на рафиниране на конкретния продукт.
Кое масло да използвате?
Когато става въпрос за избора на най-доброто масло за готвене за вашата рецепта, има няколко фактора, които трябва да вземете предвид. Сред най-важните са вкусът, хранителната стойност и точката на димене. За много готвачи вкусът и ароматът на маслото са основният фактор в избора им на мазнина. Ето защо ви предлагаме следващите две таблици, които ще ви ориентират кога настъпва точката на димене при различните видове мазнини.
thespruceeats.com
Продукти свързани с ГАЛЕРИЯТА
СПИРУЛИНА таблетки * 500 DXN
Безплатна доставка за България!БОИРЕР ВЕЗНА BF 1000
Безплатна доставка за България!БОИРЕР ЕЛЕКТРОННА СТЪКЛЕНА ВЕЗНА - АНАЛИЗАТОР BG 13
ЕЛЕКТРОНЕН BLUETOOTH КАНТАР ЗА ИЗМЕРВАНЕ НА ТЕЛЕСНИТЕ МАЗНИНИ JOCCA 1440
БОИРЕР ЕЛЕКТРОННА СТЪКЛЕНА ВЕЗНА GS 300 ЧЕРНА
ТРИ-БИО ПРОБИОТИЧЕН БИО ПРЕПАРАТ ЗА КУХНЯ 420 мл
ГАЛЕРИЯТА е свързана към
- Вкусно
- Експерти в кухнята
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Как да почистим мазнината от стъкленото шише?
- Чудодейна инжекция топи мазнините за дни
- Разграждане на масти
- Как да съхраните мазнината за пържене за повторна употреба
- Премахнете петно от мазнина върху дреха с помощта на 3 лесни трика
- Методи за определяне на процента мазнини в тялото
- Направете си здравословен чипс от гулия
Коментари към Точка на димене при готвене с различни видове мазнини (Инфографика)