Точка на димене при готвене с различни видове мазнини (Инфографика)
Едно от най-важните неща, които трябва да имате предвид в избора си на мазнина за готвене, е точката на димене. Много преди избраният продукт да достигне своята точка на кипене, той ще започне да дими. Това може да доведе до промяна на вкуса на храната, въпреки че видимо тя ще изглежда напълно нормално.
Вероятно се досещате по името, че точката на димене е температурата, при която мазнината или маслото започват да пушат. Димът е доказателство за разграждането на мазнините от топлината и може да бъде много отблъскващ като аромат. За да избегнете неприятните мирис и вкус на храната, трябва избраното от вас масло да може да се справи с количеството топлина, необходима за приготвяне. От съществено значение е и видът на мазнината, тъй като при различните масла точката на димене варира. Не трябва да се пренебрегват и компонентите, произходът и нивото на рафиниране на конкретния продукт.
Кое масло да използвате?
Когато става въпрос за избора на най-доброто масло за готвене за вашата рецепта, има няколко фактора, които трябва да вземете предвид. Сред най-важните са вкусът, хранителната стойност и точката на димене. За много готвачи вкусът и ароматът на маслото са основният фактор в избора им на мазнина. Ето защо ви предлагаме следващите две таблици, които ще ви ориентират кога настъпва точката на димене при различните видове мазнини.


thespruceeats.com
Продукти свързани с ГАЛЕРИЯТА
ЕУРОЛАМП ЕЛЕКТРОНЕН КАНТАР ЧЕРЕН
БОИРЕР ВЕЗНА модел BF 1000
Безплатна доставка за България!СПИРУЛИНА таблетки * 500 DXN
Безплатна доставка за България!БОИРЕР ЕЛЕКТРОНЕН КАНТАР модел BF 195
ВЕЗНА - УРЕД ЗА ИЗМЕРВАНЕ НА ТЕЛЕСНИТЕ МАЗНИНИ ОМРОН BF214
Безплатна доставка за България!БОИРЕР ЕЛЕКТРОННА СТЪКЛЕНА ВЕЗНА модел GS 300 ЧЕРНА
ГАЛЕРИЯТА е свързана към
- Дом, семейство и градина
- Експерти в кухнята
- Как да разпознаем млечните продукти с растителни мазнини
- Нискомаслените храни не винаги са по-здравословни от стандартните
- Направете си смес за сандвичи с масло по 3 начина
- Горещите минерални извори като средство за приготвяне на храна в древността
- Как да приготвите течен шафран?
- Предпоставки, довели до синтезирането на витамин А
- Направете си естествени незалепващи форми за мъфини от яйчни черупки
- Пищно дупе = умно бебе
- Високомазнинна диета може да е ключът към желаната фигура
- Оризът ще е по-малко калоричен, ако се изстудява след готвене
Коментари към Точка на димене при готвене с различни видове мазнини (Инфографика)