Начало Интерактивни Галерия Ученици от НПМГ на открит урок в УМБАЛ „Св. Иван Рилски”, град София

Ученици от НПМГ на открит урок в УМБАЛ „Св. Иван Рилски”, град София

Осмокласници от отбора по биология на Националната природо-математическа гимназия „Акад. Любомир Чакалов” (НПМГ) в София присъстваха на открит урок в Клиниката по неврохирургия на УМБАЛ „Св. Иван Рилски”. Техни ментори бяха началникът на Националния референтен център за лечение на хипофизни аденоми, който функционира към клиниката – д-р Асен Хаджиянев, и неврохирургът д-р Дилян Фердинандов.  Между две операции и занимания със студенти те показаха на младите биолози любопитни снимки, интересни факти за устройството на мозъка и съвременните методи за лечение на неврохирургичните заболявания, които няма как да бъдат намерени в учебника по биология за 8 клас.

Децата, които бяха придружени от своята преподавателка по биология, г-жа Мариана Христова, впечатлиха лекарите с познанията си върху устройството на нервната система, мозъка и хипофизната жлеза.

В края на открития урок всеки от учениците получи сертификат.  Д-р Хаджиянев и д-р Фердинандов се обърнаха към младите надежди с призив  да останат в България, за да има кой да продължи тяхната мисия.

Ако има и други училища, които искат да се включат в открите уроци, с радост ще се отзовем, защото начинът да имаме повече талантливи млади лекари е да провокираме в тях интерес към нашата професия още от ученическата скамейка,  декларираха двамата лекари.

Източник на информацията и снимките: УМБАЛ" Иван Рилски", гр. София

Над материала работи: Ивайло Тончев

Д-р Хаджиянев обяснява на учениците

Д-р Хаджиянев обяснява на учениците

Д-р Асен Хаджиянев

Д-р Асен Хаджиянев

Д-р Фердинандов пред учениците

Д-р Фердинандов пред учениците

Учениците по време на презентацията

Учениците по време на презентацията

С получени дипломи

С получени дипломи

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

СпециалистиОбразованиеНовиниИнтервютаЗаведенияСнимки