Начало Интерактивни Галерия Ретро Изчезналата медицина Флакон с капсули витамин Д от 1940 година

Флакон с капсули витамин Д от 1940 година

Витамините могат да бъдат дефинирани като нутриенти от растителен и животински произход , които не могат да бъдат синтезирани в тялото, поради което е добре да се приемат като част от оптималната здравословна хранителна диета, а отсъствието на някои от тях неизбежно довеждат до появата на опасни състояния.

Липсата на витамин D води до заболяване, наречено рахит. То има изключително негативни за организма прояви, като една от тях е неправилното развитие на костите, а най-застрашени от болестта са децата.

Етикетът на флакона от снимката по-долу ни дава информация какво е съдържанието на капсулите. Освен това, на всяка капсула са маркирани думите: "War emergency packaging" (в свободен превод: "Комплекти за спешна помощ при военни действия"), които помагат на историците за датират по-лесно витамините. Историческата действителност свидетелства, че по време на Втората световна война важността от приемането на хранителни добавки била не по-малка от приема на месо, яйца и мляко. Въпреки това витамините определено не са били евтини и малко хора са можели да си ги позволят.

Източник: Sciencemuseum

Флакон с капсули витамин Д от 1940 година
0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАЛЕРИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияОткритияИсторияСъставкиЛеченияЗдравни проблемиНовиниЛюбопитноХранене при...Здравни съветиПсихологияФизиологияСнимкиСпортВидеоЗаболявания (МКБ)ИзследванияЛайфстайлБотаника