14 странни вкусови комбинации, които няма да съжалявате, ако опитате

В кулинарния свят дори най-странните комбинации от продукти намират своите ценители: банани с майонеза, пъпеш с шунка, шоколад с хайвер и много други на пръв поглед несъвместими гастрономически тандеми. След като разгледате тази галерия обаче, може да пожелаете да организирате тържество за вашите вкусови рецептори.
Предлагаме на вашето внимание едни от най-неочакваните експерименти с вкусовете на храната, много от които са измислени от известни готвачи като Хестън Блументал и Ерве Дис.
adme.ru

Банан с майонеза. Любимият сандвич на Дейл Ърнхард-младши е бял хляб, майонеза и банан. През 2014 г. това ястие придоби световна слава, след като треньорът на американския футболен отбор заявява, че отборът дължи успеха си на този сандвич.

Бял шоколад и хайвер. Известният готвач Хестън Блументал създаде интересна вкусова комбинация, благодарение на която соленият вкус на хайвер омекотява сладостта на белия шоколад. Може да опитате и вие.

Пица с Nutella. Има много вариации на сладка пица, но основната съставка е шоколадовата паста. В САЩ можете да поръчате такава пица в ресторанти, например.

Бургер със сладко. Бургерът със сладко може да бъде поръчан във всеки ресторант по света и изглежда, че клиентите харесват този вариант повече от традиционния с кетчуп.

Nutella с пържени картофи. Солта засилва вкуса, така че ако поставите шоколад върху пържените картофи, то те ще станат по-сладки. Между другото, Nutella може да бъде заменена с шоколадов млечен шейк.

Фъстъчено масло с домат. Намажете филия хляб с фъстъчено масло и разпределете резени домат отгоре. Изненадващо, но много хора наистина харесват тази вкусова комбинация.

Пуканки с мляко. Пуканките могат да заместят сутрешната ви зърнена закуска, така че спокойно може да залеете купа пуканки с мляко.

Ябълков пай със сирене. Най-умерената комбинация от вкусове в нашия списък. Независимо от това, ако разтопите парче сирене върху парче пай, тогава популярният есенен десерт ще ви зарадва с нов и необичаен вкус.

Кафе с масло. Парче масло или кокосово масло в кафето ще подобри вкуса на напитката и ще ви зареди с повече енергия.

Черен шоколад с кетчуп. Вкусът на шоколада съдържа нотки на домат, така че ако изсипете кетчуп върху парче шоколад, той само ще засили вкуса на сладостта и ще го направи по-наситен.

Пъпеш с шунка. Тази комбинация е въведена от древноримския лекар Гален, живял през II век пр.н.е. Италианците толкова са харесвали вкуса на пъпеш с шунка, че ястието е оцеляло и до днес.

Диня със стриди. Перфектната комбинация: вкусът на динята съдържа нотки на краставица, които се съчетават перфектно с вкуса на стриди, а стридите усилват сладостта на динята.

Плодова салата с люта чушка. Мляното чили с плодова салата е традиционно мексиканско ястие. Благодарение на капсаицина, съдържащ се в лютите чушки, вкусът на плодовете се засилва.

Авокадо с горещ шоколад. Ако добавите смляно авокадо към горещ шоколад, вкусът му ще стане по-наситен и кремообразен.
Продукти свързани с ГАЛЕРИЯТА
ESN FLEXSPRESSO ПРОТЕИН С ВКУС КАФЕ 908 г
ВИНОЦЕТИ БАЛСАМОВ ОЦЕТ ОТ СМОКИНЯ 250 мл
ВИНОЦЕТИ МАЛИНОВ ОЦЕТ 250 мл
ГАЛЕРИЯТА е свързана към
- Дом, семейство и градина
- Голямото похапване
- Оформяме вкусовите си предпочитания още в първите месеци от живота си
- Загуба на усещането за вкус може да е една от причините за затлъстяването
- Вкусът ни отслабва след 45 г.
- Какво влияе върху вкуса на ястията
- Красива подборка от вкусни музикални инструменти
- Опасни взаимодействия между храни и лекарства
- Сандвичът говори за характера
- 20 храни, които би трябвало винаги да консумираме заедно
- Защо престоялата вода има различен вкус?
- Вкусът подсказва диагнози
Коментари към 14 странни вкусови комбинации, които няма да съжалявате, ако опитате