Начало Интерактивни Галерия Вкусно Голямото похапване 20 храни, които би трябвало винаги да консумираме заедно

20 храни, които би трябвало винаги да консумираме заедно

Колко добре познавате своята храна? Според диетолозите, има някои храни, които помагат за освобождаването и абсорбцията на витамините, когато биват консумирани заедно. Ето един бърз справочник за съвместимост на храните, който да имате предвид следващия път, когато отидете в кухнята!  

Източник: onedio.co

Каротеноидите и здравословните мазнини. Здравословните мазнини са страхотни за усвояване на каротеноиди като ликопен, бета-каротин и антиоксиданти.

Каротеноидите и здравословните мазнини. Здравословните мазнини са страхотни за усвояване на каротеноиди като ликопен, бета-каротин и антиоксиданти.

Витамин D и здравословни мазнини. Комбинирайте източници на здравословни мазнини със зеленчуци, които съдържат витамин D.

Витамин D и здравословни мазнини. Комбинирайте източници на здравословни мазнини със зеленчуци, които съдържат витамин D.

 Картеноиди, витамин А и здравословни мазнини.  Мазнините в авокадото засилват въздействието на картеноидите и витамин А, които се намират в доматите.

Картеноиди, витамин А и здравословни мазнини. Мазнините в авокадото засилват въздействието на картеноидите и витамин А, които се намират в доматите.

Антиоксиданти.  Лимоновият сок увеличава количеството на полезните антиоксиданти в зеления чай.

Антиоксиданти. Лимоновият сок увеличава количеството на полезните антиоксиданти в зеления чай.

Пиперин. Пиперин, основният алкалоид в черния пипер, помага на тялото да абсорбира полезните вещества, които се намират в кърито на прах.

Пиперин. Пиперин, основният алкалоид в черния пипер, помага на тялото да абсорбира полезните вещества, които се намират в кърито на прах.

 Белтъчини и въглехидрати. Комбинацията от протеини и въглехидрати подпомага изграждането на мускулни тъкани и възстановителните сили на тялото.

Белтъчини и въглехидрати. Комбинацията от протеини и въглехидрати подпомага изграждането на мускулни тъкани и възстановителните сили на тялото.

 Желязо и цинк. Ако искате да се увеличите усвояването на желязо и цинк, може да добавите чесън в дивия ориз по време на готвене.

Желязо и цинк. Ако искате да се увеличите усвояването на желязо и цинк, може да добавите чесън в дивия ориз по време на готвене.

 Желязо и витамин C. Консумирането на зеленчуци, които съдържат витамин С може да помогне за освобождаването на желязото в червено месо.

Желязо и витамин C. Консумирането на зеленчуци, които съдържат витамин С може да помогне за освобождаването на желязото в червено месо.

Желязо и витамин C. Чушките са богати на витамин С. За да се освободи желязото, което се съдържа в соевите продукти, може да комбинирате тофу с чушки.

Желязо и витамин C. Чушките са богати на витамин С. За да се освободи желязото, което се съдържа в соевите продукти, може да комбинирате тофу с чушки.

 Витамини B и C. Пълнозърнестите храни помагат за усвояването на витамини B и C, когато се консумират заедно. Можете да добавите и обезмаслено кисело мляко.

Витамини B и C. Пълнозърнестите храни помагат за усвояването на витамини B и C, когато се консумират заедно. Можете да добавите и обезмаслено кисело мляко.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАЛЕРИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлНовиниХранене при...ЛюбопитноДиетиРецептиСпортСнимкиНормативни актовеАнкетиЛеченияПсихологияФизиологияОрганизацииИнтервютаЗаведенияАлтернативна медицинаБотаникаСоциални грижиПроизводители