20 храни, които би трябвало винаги да консумираме заедно

Колко добре познавате своята храна? Според диетолозите, има някои храни, които помагат за освобождаването и абсорбцията на витамините, когато биват консумирани заедно. Ето един бърз справочник за съвместимост на храните, който да имате предвид следващия път, когато отидете в кухнята!
onedio.co

Каротеноидите и здравословните мазнини. Здравословните мазнини са страхотни за усвояване на каротеноиди като ликопен, бета-каротин и антиоксиданти.

Витамин D и здравословни мазнини. Комбинирайте източници на здравословни мазнини със зеленчуци, които съдържат витамин D.

Картеноиди, витамин А и здравословни мазнини. Мазнините в авокадото засилват въздействието на картеноидите и витамин А, които се намират в доматите.

Антиоксиданти. Лимоновият сок увеличава количеството на полезните антиоксиданти в зеления чай.

Пиперин. Пиперин, основният алкалоид в черния пипер, помага на тялото да абсорбира полезните вещества, които се намират в кърито на прах.

Белтъчини и въглехидрати. Комбинацията от протеини и въглехидрати подпомага изграждането на мускулни тъкани и възстановителните сили на тялото.

Желязо и цинк. Ако искате да се увеличите усвояването на желязо и цинк, може да добавите чесън в дивия ориз по време на готвене.

Желязо и витамин C. Консумирането на зеленчуци, които съдържат витамин С може да помогне за освобождаването на желязото в червено месо.

Желязо и витамин C. Чушките са богати на витамин С. За да се освободи желязото, което се съдържа в соевите продукти, може да комбинирате тофу с чушки.

Витамини B и C. Пълнозърнестите храни помагат за усвояването на витамини B и C, когато се консумират заедно. Можете да добавите и обезмаслено кисело мляко.
Продукти свързани с ГАЛЕРИЯТА
ПЕЧЕНА ЕЛДА/ГРЕЧКА 200 г ЗДРАВНИЦА
ЛАЙКА ПЛИКОВЕ ЗА ВАКУУМИРАНЕ модел 2хVT35100 25 см / 30 см * 100
НАН A.R. - НЕСТЛЕ 400 г
ЛАКТАНА БИО 2 600 г
БИРЕНА МАЯ прах 250 г ПЪТ КЪМ ЗДРАВЕ
МАРИСТО МАСЛО ОТ ТИКВЕНИ СЕМКИ 500 мл
ГАЛЕРИЯТА е свързана към
- Дом, семейство и градина
- Голямото похапване
- Кои са 10-те най-ценни продукта за здравето на жените?
- Консумирайте тези 8 храни при раздразнен стомах
- Хранителни продукти, които подобряват паметта
- Земна ябълка, Иерусалимски артишок, Гулия, Топинамбур
- Хранене през тръба
- 5 рискови лекарствени комбинации
- Движения на тънкото черво
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Диета № 4Б - при остри чревни заболявания
- Как да си направим кълнове по най-лесния начин?
Коментари към 20 храни, които би трябвало винаги да консумираме заедно