Начало Интерактивни Тестове Какви са рисковете от затлъстяване?

Какви са рисковете от затлъстяване?

Какви са рисковете от затлъстяване? - изображение

Затлъстяването, известно още като наднормено тегло е състояние, което се характеризира с повишаване на телесната маса над нивата, считани за здравословни за даден ръст, възраст или пол.

Затлъстяването е водеща предотвратима причина за смърт в световен мащаб, с непрекъснато увеличаваща се честота сред деца и възрастни и представлява сериозен обществен здравословен проблем.

Поддържането на нормално телесно тегло, особено в детска възраст и юношеството, намалява риска от възникване на някои здравословни проблеми на по-късен етап.

Информирайте се за причините за възникване на затлъстяването, неговите усложнения и методи на лечение, в рубриката Здравни проблеми:

Може да попълните следващия тест и да установите какви знания притежавате за затлъстяването. След всеки отговор ще прочетете допълнителна информация.

СТАРТ

4.7, 89 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ТЕСТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ТЕСТА

ТЕСТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноДиетиЗдравни съветиПсихологияЛайфстайлТестовеВидеоИнтервютаАлт. медицинаСнимкиСпортЛеченияЗаболявания (МКБ)ФизиологияИзследванияОрганизацииБотаникаЗдравни проблемиХранене при...Заведения