Начало Интерактивни Галерия Ретро Изчезналата медицина Английски зъбни протези от 1955 година

Английски зъбни протези от 1955 година

Зъбните протези от снимките по-долу навярно са служили за модел, благодарение на който стоматолозите са можели да демонстрират на своите пациенти този тип протезиране. Тези акрилни пластини с подредени на тях изкуствени зъби са използвани за пръв път през 1930 година. Материалът за тяхната изработка се оказал толкова сполучлив, че акрилът постепенно заменил традиционните материали за направата на зъбни протези (каквато, например, била слоновата кост).

В Обединеното кралство протезите били на разположение (и се правили безплатно за пациентите) след 1948 година. Този процес стартирал паралелно с работата на Националната здравна служба в Англия. За съжаление търсенето на зъбни протези се оказало много голямо, а разходите за тяхната направа не били малки. Така, след 1951 година, пациентите започнали да доплащат известна сума за тяхната изработка.

Източник: Sciencemuseum

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАЛЕРИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНаправления в медицинатаСнимкиНовиниЛеченияЛюбопитноЗдравни съветиЗдравни проблемиИсторияЛайфстайлСпортХранене при...Алт. медицинаИзследванияБотаникаСпециалистиСоциални грижиНормативни актовеОрганизацииЗаведенияПроизводители