Начало Интерактивни Галерия Свободно време Активни и здрави Вино срещу твърд алкохол – коя напитка е приемлива в бодибилдинга

Вино срещу твърд алкохол – коя напитка е приемлива в бодибилдинга

Едно от погрешните схващания за алкохола, е че той е лош за диетата на културистите, тъй като той съдържа много въглехидрати. Истината е, че има доста форми на алкохол, които са с ниски въглехидрати, като например някои червени или бели вина, които съдържат около 4 грама на 150 грама течност. Уискито и водката пък са примери за твърд алкохол, съдържащ по малко 1 грам въглехидрати на 50 грама.

Проучванията показват, че всеки грам алкохол съдържа около седем калории. Разбира се, коктейлите съдържат повече калории отколкото чистия алкохол, тъй като добавките в тези напитки обикновено съдържат доста големи количества захар. Проблемът тук е, че калориите от алкохола се метаболизират много бързо и лесно се превръщат в мазнини, ако не се използват за енергия (а това е малко вероятно, тъй като след като консумирате алкохол вие сте седнали в бара, а не сте във фитнес залата).

След всички проучвания, специалистите препоръчват единствено консумация на червено вино и то в минимални количества, тъй като то съдържа по-малко калории и въглехидрати в сравнение с водката и уискито, но като цяло, мозъкът е така настроен, че променя приоритетите на тялото при прием на алкохол, и вместо да превръща калориите в енергия, то директно се стреми да ги складира. Коктейлите от своя страна, въпреки че съдържат малки количества алкохол, не са препоръчителни, защото съдържат допълнителни прости захари, които се „лепят“ по тялото под формата на мазнини.

Алкохол и бодибилдинг - мисия "Невъзможна"

Алкохол и бодибилдинг - мисия "Невъзможна"

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАЛЕРИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортСнимкиСпорт и туризъмЛайфстайлЛюбопитноИсторияХранене при...ПсихологияНовиниВидеоХрани и ястияРецептиЗдравни съветиЛеченияОрганизацииАлт. медицинаИзследванияЗдравни проблемиСоциални грижиЕ-тата в хранитеБотаникаАнкетиОбразованиеПроизводители