Начало Интерактивни Галерия Ретро Изчезналата медицина Гръдни протези "Tru Life" от 1967 година

Гръдни протези "Tru Life" от 1967 година

Гръдната протеза от снимката по-долу е била собственост на г-жа Гертруд Шилинг. Тази дама е била популярна обществена фигура, известна със своите ексцентрични и пищни шапки, създавани специално за състезанията "Ascot". Госпожа Шилинг е използвала гръдна протеза, преди да стане една от първите жени в Обединеното кралство, получила гръден имплант през далечната 1967 г.

Протезата от снимката по-долу е създадена от компания "Tru Life". Тя е предназначена да се носи вътре в сутиена и е изработена от найлон и пластмаса. Инструкциите за поддръжка на  изделието съветват потребителките да го изпират с топла вода и сапун и да се избягва излагането му на високи температури. Компанията "S. H. Camp & Co", произвеждаща протезите, бързо се превърнала в една от първите големи производителки на сутиени, въвели идеята за оразмеряването на дамските изделия с различни "чашки".

Източник: Science museum London

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАЛЕРИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияОткритияСпециалистиИзследванияОрганизацииНормативни актовеАлт. медицинаКлинични пътекиНовиниЛеченияБотаникаСпортСнимкиИсторияЛюбопитноЗдравни съветиПатологияЛайфстайлХранене при...Производители