Знаете ли кои са 17-те най-смъртоносни храни в Света? /1/
Разбира се, на първо място е най-скъпият и в същото време най-опасен деликатес в света - рибата фугу. Ако не се изчисти и сготви правилно, тя може да бъде „смъртоносна, тъй като вътрешните й органи, особено черният дроб, съдържаттетродотоксин.
Приета в малки количества, отровата притежава лек наркотичен ефект, вследствие на който се усеща леко гъделичкане и изтръпване. Ако усещането, обаче, продължи повече от 15 секунди, се считайте за пътник - противоотрова няма!
Тя се приготвя само и единствено от лицензирани за това японски готвачи, които подлежат на сериозно обучение и изключително труден изпит. Освен че е необходимо да почистят, сготвят и аранжират блюдата, кандидатите трябва лично да опитат всяко едно от тях под зоркия поглед на строгото жури. При смъртен случай на клиент, готвачът трябва да си направи харакири...
Ако все пак решите да се насладите на вкусния деликатес, бъдете готови да платите 750 долара само за четвърт суши-сашими, приготвено от фугу.
Продукти свързани с ГАЛЕРИЯТА
ГАЛЕРИЯТА е свързана към
- Вкусно
- Експерти в кухнята
- 10-те най-смъртоносни отрови, познати на човечеството – част 1
- Каламинов лосион
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Атропин
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- 10-те най-смъртоносни отрови, познати на човечеството – част 2
- Самакитка, Аконит, Аконитум, Вълче биле, Омаяк
- Пираканта
- Леспедеза, Храстова детелина
- Как да приготвите перфектната риба на скара
Коментари към Знаете ли кои са 17-те най-смъртоносни храни в Света? /1/