Начало Интерактивни Галерия Ретро Изчезналата медицина Медицински сандък с хомеопатични лекарства от 1880г.

Медицински сандък с хомеопатични лекарства от 1880г.

Старинното ковчеже от снимката по-долу съдържало 12 стъклени шишенца с хомеопатични лекарства и специален наръчник за използването на подобен род медикаменти. Книжката носела заглавието "Хомеопатично ръководство за семейна употреба" и била публикувана в Англия през 1854г. от някой си д-р Лори. Самото сандъче и съдържанието му били предназначени да се ползват преди всичко у дома.

Тук е мястото да споменем, че хомеопатията като алтернативен метод за лечение на голям брой здравословни състояния била въведена и популяризирана на Острова от д-р Фредерик Харви Фостър Куин през 1830г. Куин дори успял през 1849г. да отвори специално болнично заведение, в което пациентите се лекували само с хомеопатични средства - London Homeopathic Hospital (където практикували повече от 80 специалиста). Британецът бил автор и на сериозен брой публикации по темата.  
Що се отнася до сандъчето от фотоса, то било използвано чак до 1910г.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАЛЕРИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНаправления в медицинатаИсторияЛюбопитноСнимкиНовиниЛеченияАптекиНормативни актовеЗаведенияСоциални грижиКлинични пътекиЗдравни съветиОрганизацииАнкетиАлт. медицинаВидеоСпециалистиБотаникаПроизводителиЛайфстайлКомпании и организацииИнтервютаРецептиОткритияГеографияПсихологияСпортДиетиЛичности