Начало Интерактивни Галерия Ретро Изчезналата медицина Сандъче с хомеопатични лекарства от 1871г.

Сандъче с хомеопатични лекарства от 1871г.

Изящното сандъче от снимката по-долу принадлежало на Чезаре Матей и било ползвано в периода от 1871-ва до 1885-та. Матей бил италиански благородник, който живо се интересувал от хомеопатията и нейните възможности за лечение. Благородникът вярвал, че при ферментация растенията освобождават специфична ("електрическа") енергия, която може да бъде използвана в третирането на различни здравословни проблеми.

Мъжът бил убеден, че за всяко заболяване може да бъде открито ефикасно лекарство от растителен произход. Ентусиазиран и готов да помага на човечеството, през 1849г. той започнал да развива своята холистична система за лечение.

В съндъчето на италианеца централно място заемали пет големи бурканчета с различни етикети: "червен", "зелен", "бял", "жълт"  и "син". Какво точно съдържали те обаче и днес остава загадка. Освен тях, хомеопатичният комплект съдържал и малки бурканчета. От всичко налично Матей приготвял своите медикаменти под марката "Canceroso 5" и те се използвали за третиране на голям брой здравословни състояния, между които отоци, косопад, кожни и ракови заболявания, разширени вени и какво ли още не.

Въпреки че бил обявен за шарлатанин от медицинската гилдия, Матей успял да си спечели уважението на много хора. Любопитното е, че холистичната му система станала част от методите за лечение в "St Saviour’s Cancer Hospital" в Лондон през 1873г. Все пак до 30-те години на 20-ти век идеите на италианския благородник били окончателно отхвърлени.

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАЛЕРИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНаправления в медицинатаЛюбопитноСнимкиИсторияЛеченияНовиниАлт. медицинаАнкетиВидеоСпециалистиОрганизацииБотаникаЗаведенияПроизводителиЗдравни съветиПсихологияКлинични пътекиСоциални грижиНормативни актовеЛайфстайлИнтервютаСпортДиетиГеографияЛичности