Начало Интерактивни Галерия Вкусно Експерти в кухнята 14 странни тенденции в света на кулинарията за 2018 година

14 странни тенденции в света на кулинарията за 2018 година

От много години съществува мода не само сред дрехите и обувките, но сред храната и нейната презентация. Благодарение на социалните мрежи видът на това, с което се храним, има все по-голямо значение. Интересната визия, цвят и подредба постепенно застават на преден план пред вкуса и ползите от храната.

В настоящата галерия ще разгледате 14 нестандартни и определено изненадващи тенденции в света на кулинарията през 2018 година.

По статията работи: Велина Неделчева
Източник: adme.ru



Понички с брокат. Блестящите точици са страхотна украса за торти, пайове и други сладкиши. Има такива, които се консумират, но като цяло не е желателно за организма, поради тежката обработка и вероятността от неразположения.

Понички с брокат. Блестящите точици са страхотна украса за торти, пайове и други сладкиши. Има такива, които се консумират, но като цяло не е желателно за организма, поради тежката обработка и вероятността от неразположения.

Кроасан със суши. Този хибрид се предлага в пекарна Mr Holmes в Калифорния. Пълнежът е от печена сьомга, водорасли, джинджифил и уасаби. Въпреки нестандартния вкус хората все повече харесват съчетанието.

Кроасан със суши. Този хибрид се предлага в пекарна Mr Holmes в Калифорния. Пълнежът е от печена сьомга, водорасли, джинджифил и уасаби. Въпреки нестандартния вкус хората все повече харесват съчетанието.

Цветя и пяна за консумация. Цветовете са екологично чисти, отгледани без използването на торове и подходящи за консумация. Ако искате да направите ястието още по-интересно, украсете го с ядлива пяна, направена от сок, с помощта на сифон.

Цветя и пяна за консумация. Цветовете са екологично чисти, отгледани без използването на торове и подходящи за консумация. Ако искате да направите ястието още по-интересно, украсете го с ядлива пяна, направена от сок, с помощта на сифон.

Кафе от гъби. Това е един световен тренд напоследък. Новата напитка е противовъзпалителна, регулира кръвната захар и подпомага обмяната на веществата. В състава й участват гъби чага, рейши, кордицепт и смляно кафе. Сервира се с мляко или подсладител.

Кафе от гъби. Това е един световен тренд напоследък. Новата напитка е противовъзпалителна, регулира кръвната захар и подпомага обмяната на веществата. В състава й участват гъби чага, рейши, кордицепт и смляно кафе. Сервира се с мляко или подсладител.

Асимина Трилоба. Плодовете растат в САЩ, но са малко известни, защото е много трудно да се транспортират. Експертите описват вкуса като смес от банани, ананас и манго. Те са богати на витамин В, магнезий и желязо. Подходящи са за смутита и напитки.

Асимина Трилоба. Плодовете растат в САЩ, но са малко известни, защото е много трудно да се транспортират. Експертите описват вкуса като смес от банани, ананас и манго. Те са богати на витамин В, магнезий и желязо. Подходящи са за смутита и напитки.

Ядлива глина, хума. Днес глината се използва и в кухнята. Различните фирми предлагат голям брой възможности за всеки вкус. Тя се добива от екологично чисти райони в Източна Европа.

Ядлива глина, хума. Днес глината се използва и в кухнята. Различните фирми предлагат голям брой възможности за всеки вкус. Тя се добива от екологично чисти райони в Източна Европа.

Счита се за добър помощник на организма при изчистването на паразити и токсини. Добре балансира чревната флора. Препоръчително е 1 ч.л. във вода на ден.

Счита се за добър помощник на организма при изчистването на паразити и токсини. Добре балансира чревната флора. Препоръчително е 1 ч.л. във вода на ден.

Аволате. Това е един от най-популярните продукти през последната година. Съществува авокадо – бургери, цветя от авокадо, пиша с авокадо, сладолед в авокадо и тн.

Аволате. Това е един от най-популярните продукти през последната година. Съществува авокадо – бургери, цветя от авокадо, пиша с авокадо, сладолед в авокадо и тн.

В австралийското кафе Truman Cafe обаче се предлага кафе в кората от авокадо – аволате. Напитката набира хиляди почитатели.

В австралийското кафе Truman Cafe обаче се предлага кафе в кората от авокадо – аволате. Напитката набира хиляди почитатели.

Сурово пилешко месо. Това е популярна храна в Япония, въпреки сериозния риск за здравето. Суровото месо, поднесено филирано се използва в основни ястия и не само. Новия тренд напоследък е шоколадова торта със сурово месо.

Сурово пилешко месо. Това е популярна храна в Япония, въпреки сериозния риск за здравето. Суровото месо, поднесено филирано се използва в основни ястия и не само. Новия тренд напоследък е шоколадова торта със сурово месо.

Храна, напечата на 3D принтер. Благодарение на новите технологии вече може да си напечатаме шоколад, например, в любима и прецизна форма.

Храна, напечата на 3D принтер. Благодарение на новите технологии вече може да си напечатаме шоколад, например, в любима и прецизна форма.

Морски водорасли. Това е изключително полезна храна, която става все по-актуална сред обществото. Може да се комбинират с основни ястия, шейкове, салати.

Морски водорасли. Това е изключително полезна храна, която става все по-актуална сред обществото. Може да се комбинират с основни ястия, шейкове, салати.

Хляб дъга или тостер с дъга. Тази тенденция става популярна покрай блогърите и техните експерименти. Закуската представлява препечена филия, покрита с кремообразно сирене, бадемово мляко и естествени оцветители.

Хляб дъга или тостер с дъга. Тази тенденция става популярна покрай блогърите и техните експерименти. Закуската представлява препечена филия, покрита с кремообразно сирене, бадемово мляко и естествени оцветители.

Чай от комбуча. Гъба комбуча или по-точно плесента е образувана от няколко микроорганизми, които помагат за редица заболявания: акне, безсъние, язви, затлъстяване, възпалени стави, акне,...

Чай от комбуча. Гъба комбуча или по-точно плесента е образувана от няколко микроорганизми, които помагат за редица заболявания: акне, безсъние, язви, затлъстяване, възпалени стави, акне,...

Спринцовки с шоколад или други кремове. Ако искате да подсилите вкуса на поничката или десерта си може да се възползвате от спринцовка с любим. Някои готвачи обаче предлагат и пържоли или стриди с различни сосове в спринцовки.

Спринцовки с шоколад или други кремове. Ако искате да подсилите вкуса на поничката или десерта си може да се възползвате от спринцовка с любим. Някои готвачи обаче предлагат и пържоли или стриди с различни сосове в спринцовки.

Чиста или жива вода. Тя се търси все повече сред хората, които се притесняват от токсините в питейната вода. Някои здравни експерти обаче твърдят, че редовната консумация на тази вода може да бъде опасна за здравето на организма.

Чиста или жива вода. Тя се търси все повече сред хората, които се притесняват от токсините в питейната вода. Някои здравни експерти обаче твърдят, че редовната консумация на тази вода може да бъде опасна за здравето на организма.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАЛЕРИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлСпортЗдравни съветиСнимкиНовиниСоциални грижиЛюбопитноХранене при...ДиетиАнкетиНормативни актовеФизиологияОрганизацииЛеченияПсихологияСтатистически проучванияИнтервютаЗаведенияАлт. медицинаБотаникаПроизводители