Начало Интерактивни Тестове В добро състояние ли са вашите нерви?

В добро състояние ли са вашите нерви?

В добро състояние ли са вашите нерви? - изображение

Ежедневието на съвременния човек е изпълнено със стрес. Животът постоянно ни среща с  изпитания, а в такива условия не всеки е способен да съхрани своето вътрешно спокойствие. Това е причината и малко хора днес да успяват да запазят своите „нерви здрави“.

Стресът е навсякъде – започва още в детска възраст и преминава през всяка една форма на социално развитие. Образование, работа, семейство, перманентното недоспиване, финансови затруднения, негативни навици и куп други неща преждевременно износват нашия организъм. Нервната ни система се пренатоварва, а това безусловно се отразява на физическо ни здраве.

Отсъствието на вътрешното спокойствие, т.е постоянния стрес, може да предизвика повишаване на кръвното налягане, често главоболие, също така може да доведе до приемане на по-големи количества храна, което пък да предизвика затлъстяване или обратното – липса на апетит, разстройване на стомаха и др. Но как да избегнем стреса, когато ежедневието ни затрупва с проблеми? Преди всичко трябва да се научим да запазваме своя вътрешен мир, т.е да имаме контрол над себе си и да владеем емоциите си.

Хармоничното състояние е присъщо на всеки, но неговото придобиване и затвърждаване изисква влагане на немалко усилия и време. Важно е да променим своето отношение към стреса, да се отнасяме позитивно към всичко, което се случва в живота.  

Предлагаме ви да направите нашия психологически тест с 16 въпроса, който ще ви помогне да определите в какво състояние са нервите ви - успявате ли да се овладявате в критични моменти или все по-често се поддавате на стреса?

Над теста работи: Елена Василева

Източник на снимката: psiholozi.com

СТАРТ

2.8, 14 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ТЕСТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ТЕСТА

ТЕСТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Здравни съветиБотаникаЛюбопитноАлт. медицинаЛеченияНовиниХранене при...ПсихологияСоциални грижиСнимкиСпортЛайфстайлТестовеДиетиСпециалистиПатологияФизиологияИсторияИзследванияОрганизацииНормативни актовеКлинични пътекиЗаведения