Колко време се обработва храната в стомаха и защо е важно да знаете това
Както знаете: „Ние сме това, което ядем“. Храната е много определяща за доброто и здравословно състояние на организма. Важно място заема и въздействието от храносмилането. Разбира се това зависи от физическото здраве, метаболизма, възрастта и дори пола, но в общи линии някои храни се усвояват изключително бързо, а за други е нужно много повече време. Ако опростим процеса, храносмилането е процедура, при която храната се разпада на малки частици, които се предвижват от храносмилателната система към кръвоносната система. Важно е човек да знае времето на храносмилане, за да получава максимално от полезните компоненти на храната, да бъде ефективна неговата диета и да поддържа постигнатите резултати в процеса на отслабване.
Представяме ви няколко изображения на храната, която консумираме и времето, което е нужно за нейната обработка. Това ще ви помогне да се ориентирате и придържате към балансирана диета.
brightside.me
Продукти свързани с ГАЛЕРИЯТА
ВРЕМЕТО НА ЖЕНИТЕ БЕЗ ЧАСОВНИК - МАМЕН САНЧЕС - ХЕРМЕС
МОЯТА ПЪРВА КНИГА ЗА ВРЕМЕТО - КАМИЛА ДЕ ЛА БЕДОЙЪР - ХЕРМЕС
ЧУДОТО В 5 СУТРИНТА - ДЖЕФ САНДЪРС - ЖАНУА 98
ЛАКС - С таблетки 500 мг * 10 ЕВЕЛИН 29
ЕТЕРИКА ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ КАНЕЛА 10 мл
СТЕВИЯ LUX екстракт 120 мл
ГАЛЕРИЯТА е свързана към
- Свободно време
- Активни и здрави
- Натурални средства срещу газове и подут корем
- Лапад, Обикновен лапад, Лопуш
- Алтернативно лечение на забавена чревна перисталтика
- Разграждане на белтъци
- Червено френско грозде, Касис
- Аки, Ямайски плод
- Секреция на стомашен сок
- Орегонско грозде
- Змийско мляко, Брадавично мляко, Жълтениче, Жълта млечка, Пръшивец, Лишейче
- Билки и алтернативни средства след отстраняване на жлъчния мехур
Коментари към Колко време се обработва храната в стомаха и защо е важно да знаете това