Начало Интерактивни Галерия Ретро Изчезналата медицина Помпа за кърма от 1870 година

Помпа за кърма от 1870 година

И в миналото, и сега лекарите препоръчват кърменето като най-благоприятен метод за хранене на децата. Естественото хранене трябвало да се осъществява от майката, когато това било възможно, или от дойка с "добър характер и висок морал". Въпреки това, в миналото много бебета били хранени с неособено здравословни храни като прясно краве мляко, захарна вода или брашнени каши. Сухото и кондензираното мляко се появили едва през 1860 година, но педиатрите твърдели, че те можели да причинят диария, нарушено храносмилане и рахит при бебетата.

Майките, които по една или друга причина имали проблеми естественото хранене на своите деца трябвало да изцеждат натрупалото се количество кърма, което освен дискомфорт, можело да причини и големи неприятности. Тази стъклена помпа за кърма се използвала при затруднения с кърменето и при дълги пътувания на майките. Тя е създадена от английската компания „S. Maw Son & Thompson”.

Източник: Science museum London

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАЛЕРИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияОткритияХранене при...Алт. медицинаЛайфстайлФизиологияСнимкиЛеченияЗдравни съветиЛюбопитноНовиниИсторияВидеоОрганизацииНормативни актовеБотаникаПроизводители